Kiralık ve satılık daire ilanlarına yeni ayar! Yasak kararı açıklandı

Konut fiyatları sınırları zorlamaya devam ederken ev fiyatlarını düşürmek için alınan yeni tedbir kararı ilan edildi.
Kiralık ve satılık daire ilanlarına yeni ayar! Yasak kararı açıklandı

Kiralık ve satılık daire ilanlarına yeni ayar! Yasak kararı açıklandı - Yükselen kiralık ve satılık konut fiyatları vatandaşların cebini yakarken Ticaret Bakanlığı fiyatları düşürmek için yeni tedbir kararlarını açıklamaya devam ediyor.

Piyasada manipülasyon yapılarak fiyatların yükselişini engellemek için alınan tedbir kararları kapsamında Ticaret Bakanlığı yeni yasak kararını uygulamaya aldı. Sarı siteler olarak biline online ilan sitelerine verilecek olan satılık ve kiralık daire ilanları için yeni karar ilan edildi...

KİRALIK VE SATILIK DAİRE İLANI İÇİN YENİ YASAK KARARI!

Konutlarda satılık ve kiralık ilanlarında yükselişin en önemli nedenlerinden biri olarak gösterilen manipülasyon konusunda Ticaret Bakanlığı fırsatçılara göz açtırmamaya devam ediyor. Konu hakkında açıklama yapan emlakçı Bayram Coşkun “Grup yöneticilerinin emlak yetki belgesi ya da herhangi bir emlakçının yanında sigortalı çalışan ise bakanlığın TTBS sistemine kayıtlı birer kişi olması gerekiyor. Bunlar tabii sahte hesaplarla paylaşılan gayrimenkuller piyasanın dengesini değiştiriyor.

Son zamanlarda özellikle çıkan haberlerde sosyal medyadaki paylaşımlar kaldırıldı, kaldırılmaya da devam ediyor. Bunun haberlerini almaya başlıyoruz. TEMFED bununla ilgili sosyal medya hesabından duyurdu. Sosyal medyalar daha düzenli ve denetim içinde olacağı bildirildi. Bizlerde sosyal medya grup yöneticilerinden rica ediyoruz, bir emlakçı arkadaşla anlaşsınlar. Emlakçı belgesi olan bir arkadaşa devretsinler.

Yöneticiliğini versinler, artık ortak bir çalışma yapsınlar" diyerek artık herkesin emlakçılık yapmasının sektörü zoru soktuğunu ifade etti. Özellikle de sosyal medyada bu tip ilanların yer aldığı belirtilirken grup yöneticilerinin artık bu tip ilanlarda yetki belgesi sorgulaması zorunlu hale getirildi.

Genel Yayın Yönetmeni