Ev sahibi ve kiracılara kötü haber! Yüzde 100 ZAM açıklandı cepler yanacak

Ev sahipleri ve kiracılara kötü haber son dakika açıklandı. 1 Ocak 2024 tarihi itibari ile yüzde 100 zam geliyor!
Ev sahibi ve kiracılara kötü haber! Yüzde 100 ZAM açıklandı cepler yanacak

Ev sahibi ve kiracılara kötü haber! Yüzde 100 ZAM açıklandı cepler yanacak - Milyonlarca ev sahibi ve kiracıya yüzde 100 zam haberi son dakika açıklandı. Patronlar ve işçiler arasında 2024 asgari ücret zammı için yılın ilk toplantısı yapılırken maaşlara zam gelmeden pek çok ürün ve hizmete zam yağmuru yaşanmaya başlandı.

Yılbaşı öncesi zamlar yağmur gibi yağmaya devam ederken bir zam haberi de hem kiracıların hem de ev sahiplerinin ödemiş olduğu aidat ücretleri için açıklandı. Pek çok site artan enerji maliyetleri, zam gelen temizlik malzemeleri ve yakın gelecekte rekor zam gelmesi beklenen asgari ücret maaşını gerekçe göstererek aidat ücretlerine zam yapmaya başladı.

2024 AİDAT ÜCRETİ YASAL ZAM SINIRI VAR MI, NE KADAR?

Site yönetimleri asgari ücrete yüzde 50 zam beklentisi olduğunu belirterek diğer giderleri de gerekçe göstererek aidat ücretlerine yüzde 100'e varan zamlar yapmaya başladı. Bu sene asgari ücrette en az yüzde 50 zam beklentisi ağırlık kazanırken rakamın en az 16 bin TL civarında olması bekleniyordu.

aidat-karari.jpg

Asgari ücrete gelecek olan zam sitelerde giderleri katlarken bu nedenle aidat ücretlerine de peş peşe yeni zam haberleri gelmeye başladı. Özellikle de büyük şehirlerde bulunan kalabalık sitelerde hem ev sahipleri hem de kiracıların cebini yakacak dev zamlar açıklanırken vatandaşlar yasal sınır araştırmasına başladı.

Ancak ne yazık ki apartman aidat giderleri için kira artış oranı gibi yasal bir sınır uyulaması bulunmuyor. Söz konusu zam kararı apartman toplantısı ile belirlenirken itiraz etmek isteyen kişilerin bu toplantıya katılması ve çoğunluk kararı aldırması gerekiyor.

Genel Yayın Yönetmeni