Gram altın 3.000 TL'ye koşuyor! Kuyumcular tarih verip açıkladılar!

Altın fiyatlarında yeniden hızlanan yükselişler altın yatırımcısının yüzünü güldürdü. Kuyumcular altın fiyat tahmini ile altın yatırımı olanlarda büyük heyecan yaşanmasına neden oldular. Gram altın için kuyumcu tahmini ne kadar?
Gram altın 3.000 TL'ye koşuyor! Kuyumcular tarih verip açıkladılar!

Altın piyasasında çok hareketli saatler yaşanmaya devam ediliyor. FED’in yılın son toplantısında faizleri sabit bırakma kararı almasının ardından altın piyasası önündeki en büyük engeli de yıkmış oldu. Bu kararın açıklanması ile beraber ons altında yaklaşık 50 dolarlık bir kazanç sağlandı. Birkaç saat içerisinde 50 dolar değerlenen ons altın şimdi yeni rekor denemelerine hazırlanırken gram altın da buradan aldığı destekle fiyatını artırıyor. Gram altın fiyatlarında gidilebilecek seviyeleri ise kuyumcular açıklamaları ile duyurdular.

ALTIN YATIRIMCISINI ÜZMEZ!

İstanbul’da 22 yıldır kuyumculuk yapan ve Kapalıçarşı altın piyasasının tozunu yutmuş esnaflardan olan Kemal Sıroğlu altın fiyatlarına dair bir değerlendirme yaparak, “Altın fiyatlarında bir geri çekilme olmuş ve bazı müşterilerimiz bu süreçte panikle ellerindeki altınları satmak istemişlerdi. Ancak bu fiyat düşüşünün kalıcı olmayacağını sürekli dile getirdik. Yılın son günlerinde altın fiyatlarının düştüğü tarihte görülmemiştir. Yine fiyatların yükselmesini bekliyorduk ve bu fiyatlar çıkmaya başladı. Bugün gram altını 1.965 TL’den satıyoruz.

Ekim ayında işaret ettiğimiz 2.100 TL hedefine doğru gram altın ilerliyor. Bugün aldığımız izlenim bu seviyenin de aşılacağı yönünde diyebiliriz. Gram altın 2024 yılı gelmeden 2.100 TL’nin üzerine çıkmış olacak. Her zaman söylediğimiz gibi altın alan kaybetmez. Belki bir duraklama dönemi olur, belki stabil bir pozisyon yaşanır ama nihayetinde altın gideceği yere bir gecede bile gider ve yatırımcısını üzmez.” dedi.

GRAM ALTIN 2024 TAHMİNİ!

Altın piyasasına hakim olan bir diğer kuyumcu esnafı Orhan Güler ise değerlendirmesinde, “Altın fiyatlarında artık yükselişleri konuşmaya başladık. Kar satışları halinde yapılacak düzeltmeleri dışarıda bırakacak olursa 2024 yılı başlayana kadar altın fiyatları düşüyor gibi bir söz duymayacağız. Altın yılın en verimli günlerini yaşamaya başladı. Yatırımcısı da hiç endişe etmesin, keyifle yükselişi takip etsinler. Altın yatırımı yapmamış olan da eğer imkanı varsa hemen bugün altın alsın. Sadece yıl sonu için değil 2024 yılı da altın yılı olacak. Gram altında 2024 yılının fiyat hedefi 3.000 TL’dir. Bu kazancı herhangi bir yatırım aracından kazanmak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.