Demire dolar dopingi! Ankara İstanbul İzmir demir fiyatları zamlandı işte güncel fiyatlar

29 TL sınırını aşan ve adım adım 30 TL rekoruna doğru koşan dolar kuru demir fiyatlarını da alevledi. Demirin ton fiyatı arttı.
Demire dolar dopingi! Ankara İstanbul İzmir demir fiyatları zamlandı işte güncel fiyatlar

Enflasyon rakamları ve yükselen döviz kuru inşaat maliyet endeksi verilerini yükseltmeye devam ederken fiyatı en çok zamlanan iki kalem olarak demir ve çimento fiyatları öne çıkmıştı. Hazır beton fiyatları müteahhitleri grev kararı almaya kadar iterken son zam haberi ise demir fiyatları için açıklandı.

Dolar kurunun dün 29 TL barajını aşması ile beraber beklendiği üzere demir fiyatlarına yeni zam açıklandı. İnşaat demiri ton fiyatı bir kere daha yükseldi ve yeni fiyatlar açıklandı. İnşaat demiri ton fiyatı 23 bin TL seviyesini görürken demirin en pahalı olarak satıldığı ilimiz ise İskenderun oldu. İşte güncel demir fiyatları listesi...

İNŞAAT DEMİRİ TON FİYATI NE KADAR, 1 TON DEMİR KAÇ TL?

İnşaat sektöründe maliyet endeksi tüm hızı ile yükselmeye devam ederken inşaat demiri için yeni zam haberi az önce açıklandı. Dolar kurunda yaşanan yükselişin etkisi ile demir fiyatlarına bir kere daha zam yapıldı. Gelen son zamdan sonra demir fiyatları ise şu şekilde sıralandı:

demir-fiyatlari.jpg

Ankara 8'lik inşaat demiri ton fiyatı 22 bin 900 TL

Ankara 10'luk inşaat demiri ton fiyatı 22 bin 900 TL

Ankara 12'lik inşaat demiri ton fiyatı 21 bin 900 TL

İstanbul 8'lik inşaat demiri ton fiyatı 23 bin 050 TL

İstanbul 10'luk inşaat demiri ton fiyatı 22 bin 850 TL

İstanbul 12'lik inşaat demiri ton fiyatı 22 bin 050 TL

İzmir 8'lik inşaat demiri ton fiyatı 22 bin 400 TL

İzmir 10'luk inşaat demiri ton fiyatı 22 bin 200 TL

İzmir 12'lik inşaat demiri ton fiyatı 21 bin 400 TL

Demir fiyatlarında yaşanan artış konut fiyatları üzerinde de baskı oluşmasına neden olurken artan maliyetler sıfır konutlara zam olarak yansıyordu.

Genel Yayın Yönetmeni