2019 Yılında Gayrimenkul Mü, Altın Mı, Dolar Mı Almalı, 2019 Da Neye Yatırım Yapmalı?

Yatırım yapmak isteyen kişiler yatırım araçları hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Peki, 2019 da neye yatırım yapmalı, en iyi yatırım neye yapılır?

Yatırım yapmak isteyen kişiler yatırım araçları hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Peki, 2019 da neye yatırım yapmalı, en iyi yatırım neye yapılır?

2019 yılında hangi yatırım aracı, ne kadar getiri sağlayacak? Yatırım araçları için ekonomistler ve Merkez Bankası öngörülerini sizler için derledik.



Bankaların Mevduat Faizleri Düşecek!



2018 yılının parlayan yıldızı bankaların mevduat faizleri rekor üstüne rekor kırdı. Ancak 2019 yılında mevduat faizleri hızla düşecek gibi görünüyor. Özellikle de Merkez Bankası faiz indirimi ile beraber mevduat faizleri hızla düşecek. Bu nedenle faizlerin planlandığı gibi düşmesi durumunda mevduat faizi 2019 yılında cazibesini yitirecek gibi görünüyor.



2019 Yatırım Tavsiyeleri Ne Yönde?



Yapılan tahminlerin tümünde en iyi yatırım 2019 yılında altın olacak gibi görünüyor. Ekonomistlerin tümü altın fiyatlarının 2019 yılında zirve yapacağını öngörüyor. Zaten 2018 yılı altın getirisi son 16 yılın getiri rekorunu kırmış ve yüzde 37,3 oranında getiri sağlamıştı.



2019 Yılında Altın Ne Kadar Olur?



Konu hakkında açıklama yapan AA Finans Analisti İslam Memiş son 10 yılda yüzde 400 getiri sağlayan altın yatırımının "Hem altının ons hem de gram fiyatında yeni zirvelere hazırlıklı olmakta fayda var. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikaları, gelişmiş ülke hisse senetlerinden kaçış, jeopolitik risklerin devam edeceği beklentisi, ticaret savaşlarının olumsuz etkileri ve dolar/TL'deki yükselişlerin devam etmesi altın fiyatlarında yükselişlere neden olabilir." dedi.



Memiş 2019 yılında altın fiyatları hakkında da tahminlerini paylaşarak gram altın fiyatının 275 liralık direnç noktasını aşması durumunda 290 liraya kadar çıkabileceğini iddia ederek oldukça ciddi bir rakamı telaffuz etti. Gram altın bugün 226,78 liradan tamamlamıştı.



Dolar Yıl Sonu Ne Olur, Merkez Bankası Yıl Sonu 2019 Dolar Kuru Tahmini Ne Kadar?



Merkez Bankası tarafından açıklanan 2019 dolar kuru beklentileri ise 6,37 lira olarak açıklanmıştı. Mahfi Eğilmez kendi dolar kuru beklentisini 7.50 lira olarak açıklarken IMF 2019 dolar kuru beklentisi rakamı olarak ise 10.21 lira gibi son derece korkutucu bir rakam açıkladı.



YEP dolar tahmini 2019 için 5.60 lira olarak açıklanmıştı. YEP te dolar kuru beklentisi 2019 için 5.60 lira olurken bugün Amerika'nın en büyük bankalarından biri olan Goldman Sachs,"Aralık'ta daha yumuşak ABD verileriyle birlikte düşünüldüğünde daha fazla veriye bağlı Fed dolar için daha fazla aşağı yönlü alan oluşturuyor.



Dolar Endeksi'nde (DXY) 93,0 hedefi ve 97,5 seviyesinde zararı durdur ile aşağı yönlü pozisyon öneriyoruz" diyerek FED tarafından beklenen faiz indirimi kararının er ya da geç geleceğini bunun da dolar kurunda düşüşe neden olacağını öngördü.



2019 Yılında Konut Fiyatları Hızla Artacak!



Şu anda konut fiyatları alım için oldukça makul seviyelerde beklenirken konut kredisi faiz indirimi için beklenen haberin gelmesi ile beraber konut fiyatları büyük bir hızla yükselecek. 2018 yılında sürekli olarak artan TÜİK inşaat maliyeti endeksi verileri de sürekli olarak artmıştı.



Yani müteahhitlerin inşaat maliyetleri sürekli yükseldi, aynı daire müteahhit tarafından daha yüksek maliyetlerle üretildi ancak konuta talep yükselen kredi faiz oranları nedeni ile düştüğü için müteahhitler zam yapamadı. Yine müteahhitler ellerindeki stokları zamsız olarak satmayı tercih etti. Ancak konut stokunun tükenmesi ve faiz indirimi ile talebin yeniden yükselmesi ile beraber konut fiyatlarında hızlı bir yükseliş yaşanacak. Yani şimdi konut alan 2019 yılında muazzam bir kazanç elde edecek.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri