2.565 Hazine Arazisi Satışa Çıktı! Milli Emlak İlanları: 729 M2 Tarla 2.350 TL, 238 M2 Arsa 2.860 TL, Bahçe 12.900 TL

Milli emlak arsa satışları, satılık hazine arazisi listesi ve tarla duyurularını güncelledi. Hazine arazisi satışları 46 ilde tüm hızı ile devam ederken Milli Emlak Müdürlüğü yeni fiyatları duyurdu!

Mülkiyeti hazineye ait olan ve atıl durumda bulunan hazine arazileri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı satış kararı almıştı. Yapılan hazine arazilerinin satışı ile devletin kasasına ek gelir girmesinin yanı sıra atıl durumdaki arazi, arsa ve tarlaların üretime açılarak ekonomiye kazandırılması amaçlanmıştı. Bu kapsamda yeni satış ilanları yayımlandı.

Hazine arazilerinin satışı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılırken ekspertiz çalışmaları tamamlanarak fiyatları belirlenen yeni satış ilanları kurumun resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Yayımlanan satıştaki hazine arazileri listesi Nisan 2022 ile 46 ilde toplam 2 bin 565 adet taşınmazın satışa çıkarıldığı ilan edildi.

MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ / ARSA SATIŞLARI 2022!

Satışa hazır hale gelen taşınmazlar arasında hazine arazisi yanı sıra arsa, tarla, bağ bahçe, taşlık, boşluk, lojman, kerpiç ev, kagir ev, kamu lojmanı ve ahır gibi farklı çok sayıda taşınmaz yer aldı. Yayımlanan ilanlar kapsamında şu anda Türkiye genelinde mülkiyeti hazineye ait olan 2 bin 565 adet taşınmazın ihale yöntemi ile satışa sunulduğu duyuruldu.

MİLLİ EMLAK ARSA SATIŞLARI: SATILIK HAZİNE ARAZİSİ METREKARE FİYATLARI 2022!

Son dönemde yükselen konut fiyatları nedeniyle yatırımcıların yeniden arsa ve tarla yatırımına yönelmesi ile talepte büyük artış yaşanmıştı. Artan talep ile arsa fiyatları da adeta uçuşa geçmişti. Süreçte ucuz fiyatları ile arsa yatırımı yapmak isteyen kişilerin yeni gözdesi hazine arazileri olmuştu.

Milli Emlak satılık hazine arazisi fiyatları için standart bir metrekare fiyatı uygulamazken ilanlarda yer alan fiyatlar ekspertiz çalışması ile arsa bazında özel olarak belirleniyor. Kırşehir Çiçekdağı'nda yer alan 238 m2 büyüklüğe sahip olan arsa 2 bin 860 TL fiyatla satışa çıkıyor.

MİLLİ EMLAK HAZİNE ARAZİLERİ SATIŞI 2022 SON DURUM: SATILIK TARLA FİYATLARI KAÇ TL?

Atıl durumda olan tarım arazilerini tekrar üretime kazandırmak için adeta ölü fiyatlara satışını yapan Milli Emlak Tokat Merkez,'de yer alan 728,85 m2 büyüklüğe sahip olan tarlanın satış fiyatını 2 bin 350 TL olarak duyurulmuştu.

MİLLİ EMLAK SATILIK BAĞ - BAHÇE İLANLARI! SATILIK HOBİ BAHÇESİ FİYATLARI KAÇ TL?

Pandemi döneminde hobi bahçesi yatırımları artarken Milli Emlak bu kapsamda ucuz satışları ile öne çıktı. Kırşehir Çiçekdağı bölgesinde yeralan 1.031 m2 büyüklüğe sahip olan bahçenin satış fiyatı 12 bin 900 TL olarak ilanda yer aldı.

Milli Emlak'tan satılık hazine arazisi, arsa, tarla ve bağ bahçe ilanları kurumun resmi internet sitesi olan Milli Emlak GOV TR üzerinden yayımlanmakta olup ilanlarda ihale tarihi, saati, satışa sunulan taşınmazın metrekare fiyatı, geçici teminat bedeli ve imar durumu bilgilerine yer verilmektedir. Belirtilen tarihte düzenlenen ihaleye katılarak açık artırma ile yapılan satışta en yüksek teklifi veren kişiler hazine arazisi yatırımı yapma fırsatı elde etmektedir.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri