3. Havalimanı Oteli 451 Odalı Olacak, 6 Ayda Tamamlanacak

29 Ekim 2018 tarihinde birinci etabının kullanıma alınacağı İstanbul 3. Havalimanı yakınında konaklama ihtiyacını karşılamak üzere otel inşaatına başlanıyor.

29 Ekim 2018 tarihinde birinci etabının kullanıma alınacağı İstanbul 3. Havalimanı yakınında konaklama ihtiyacını karşılamak üzere otel inşaatına başlanıyor.

Büyük bir hızla başlanacak olan ve 6 ay gibi son derece kısa bir sürede tamamlanacak olan 3.Havalimanı Terminal Oteli ÇED süreci başladı. Otel tamamlandığı anda 451 oda kapasitesi ile hizmet vermeye başlayacak.



Yap, İşlet, Devret modeli ile hayata geçirilecek olan otel projesinin maliyeti 52 milyon 258 bin 265 lira olarak belirlendi. 3. Havalimanı Terminali Oteli, İGA Havalimanı İşletmesi tarafından hayata geçirilecek. Proje Arnavutköy Tayakadın Mevkiinde hayata geçirilecek.



3. Havalimanı Terminali Oteli 480 Kişiye İstihdam Sağlayacak



Projenin inşaat aşamasında 300 kişi, inşaatın tamamlanmasının ardından hizmete girmesi ile beraber de 180 kişiye istihdam kaynağı sağlayacak. 25 bin 705 metrekarelik dev bir alanda yükselecek olan otel lobi üzerinde yer alan 3 kattan oluşacak.



Otel toplamda 451 oda kapasitesi ile müşterilerini ağırlayacak. Bu odalardan 102 tanesi hava tarafından 349 tanesi ise kara tarafında yer alacak. Terminal binası içerisinde yer alması planlanan otelde hem havalimanı oteli hem de iş oteli gereksinimlerini karşılayacak detaylara yer verilecek. Hava tarafında yer alacak 102 oda daha kısa konaklamalara uygun olarak küçük odalardan oluşacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri