3. Havalimanı Yakınına 10 Bin Konut Yapılacak!

Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan 3. Havalimanı projesinin hizmete girmesine sayılı günler kala hava limanının yakınına 10 bin konut inşa edileceği müjdesi verildi.

Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan 3. Havalimanı projesinin hizmete girmesine sayılı günler kala hava limanının yakınına 10 bin konut inşa edileceği müjdesi verildi.

Havalimanı Çalışanları İçin 10 Bin Konut Üretilecek

İstanbul 3. Havalimanı projesi yakınına yapılacak olan 10 bin konutun müjdesini bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından özel bir televizyon kanalında katıldığı programda yapılan açıklamada hava limanında çalışan kişilerin barınma sorunlarının ortadan kaldırılmasını amaçladıklarını söyledi.

3. Havalimanı Yakın Projeler Arayanlara Hitap Edecek

İstanbul yeni havalimanı projesine büyük önem verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "İstanbul onlarla da ayrı bir güzel olacak. Yeni havalimanının yakın bir mesafesine yaklaşık 10 bin konutluk bir yer kuruyoruz ki oranın personelinin gidiş gelişini zora sokmayalım ve orada da zemin artı 4 konutları yapalım.

Oradan icabında bisikletiyle, icabında otomobiliyle hemen 3'üncü Havalimanı'na rahat rahat gitsin gelsin. Şehircilik anlayışı budur, öyle herkesin anlayacağı iş değil bu iş. Öyle kuru kuruya da konuşmakla bu işler olmuyor, icraat, icraat." diyerek 10 bin konut müjdesi vermiş oldu.

Kanal İstanbul Ne Zaman Başlayacak?

3. Havalimanı projesi ardından Kanal İstanbul projesine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan projenin geciktiğini ancak mutlaka bu yıl sonuna kadar Kanal İstanbul ihalesi yapılarak temel atma töreni programını gerçekleştirme konusunda kararlı olduklarını dile getirdi.

Türkiye'de inşaat sektörünün de önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan kentsel dönüşüm çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Türkiye'nin çok sayıda mega projeye de ev sahipliği yaptığını söyleyen Erdoğan deprem sonrasında da devlet olarak vatandaşların yaralarını kısa sürede sardıklarını söyleyerek Van deprem konutları projesini örnek verdi. Kaynak: emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri