3.5 Milyon Tapu İşlemi E Devlet Üzerinden Yapıldı, 200 Milyon Liralık Tasarruf Sağlandı!

E Devlet üzerinden haciz, ipotek, satış, bağış, intikal, kişi kimlik bilgilerinin düzeltilmesi, aile konutu şerhi tesisi, Türk vatandaşlığı işlemlerinin yapılmaya başlanması ile beraber 200 milyon liralık tasarruf sağlandı.

E Devlet üzerinden haciz, ipotek, satış, bağış, intikal, kişi kimlik bilgilerinin düzeltilmesi, aile konutu şerhi tesisi, Türk vatandaşlığı işlemlerinin yapılmaya başlanması ile beraber 200 milyon liralık tasarruf sağlandı. Detaylar haberimizde...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından verilen talimatların ardından en sık yapılan tapu işlemleri arasında yer alan haciz, ipotek, satış, bağış, intikal, kişi kimlik bilgilerinin düzeltilmesi, aile konutu şerhi tesisi, Türk vatandaşlığı işlemleri e devlet üzerinden yapılmaya başlanmıştı.



Tapu işlemlerinin internet üzerinden yapılmaya başlanması ile beraber vatandaş hem zamandan hem paradan tasarruf etti. Açıklanan rakamlara göre 3,5 milyon tapu işlemi uygulamanın hizmete alınmasının ardından e devlet üzerinden yapıldı. Bu saede 200 milyon liraya yakın tasarruf elde edilmiş oldu.



E İPOTEK İŞLEMLERİ İLE 107 MİLYON LİRA VATANDAŞIN CEBİNDE KALDI!



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre e devlet menüsü üzerinden gerçekleştirilen e ipotek işlemlerinde de 107 milyon 846 bin liralık tasarruf elde edilmiş oldu.



Hatırlanacağı üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başlattığı uygulama ile tapu işlemlerinin, vatandaşlar ve kurumlar tarafından ilgili tapu müdürlüklerine gitmeden e-devlet üzerinden başlatmak suretiyle yapılabilmesi imkanı sunulmuştu.



3.5 MİLYON TAPU İŞLEMİ İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILDI!



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Hizmete sunulan elektronik hizmetler kapsamında geçen yıl vatandaşlar ve kamu kurumlarının toplam 3 milyon 535 bin tapu işlemi elektronik ortamda gerçekleştirildi.



Tapu müdürlükleri yerine elektronik ortamda 2 milyon 214 bin İcrai Haciz Tesisi, 382 bin 779 İpotek Terkini, 355 bin 289 İcrai Haciz Terkini, 257 bin 156 İpotek Tesisi ve 174 bin 230 Satış ve İpotek işlemi gerçekleştirildi. Tapu’nun e-devlet uygulamaları en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Adana ve Mersin illerinde tercih edildi" ifadeleri ile kesin rakamları duyurmuş oldu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri