7174 Kapadokya Alanı Hakkında Kanun Resmi Gazete İle Yayımlandı!

1 Haziran 2019 tarihli Resmi Gazete ile 7174 Kapadokya Alanı Hakkında Kanun yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. İşte merak edilen kanun metni;

1 Haziran 2019 tarihli Resmi Gazete ile 7174 Kapadokya Alanı Hakkında Kanun yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. İşte merak edilen kanun metni;

Kapadokya Alanı Hakkında Kanun meclisten geçirilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak bugün itibari ile resmen yürürlüğe girdi.



Yürürlüğe giren yeni kanun kapsamında Kapadokya Alanının tarihî ve kültürel değerleri ile jeolojik/jeomorfolojik dokusunun ve doğal kaynak değerlerinin korunması, yaşatılması, geliştirilmesi, tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması, planlanması, yönetilmesi ve denetlenmesine ilişkin hususlar belirlenmiş oldu.



Yeni Kapadokya Yasası Neler Getirecek?



Kapadakyo alanı olarak belirlenen bölgede yapılacak her türlü işlem idare yetkisi ve tasarrufu altında olacak. Kapadokya Alanının tarihî ve kültürel değerleri ile jeolojik/jeomorfolojik dokusunun ve doğal kaynak değerlerinin korunması, yaşatılması, geliştirilmesi, tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması, planlanması, yönetilmesi ve denetlenmesi amacıyla bir idare yönetimi oluşturulacak.



Kapadokya Alanında geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartları ile meri planlara ve Komisyon kararlarına aykırı uygulama yapılması yasaklanmış oldu. Yine Kapadokya bölgesinde yer alan türlü aykırı uygulamanın giderilmesini sağlamak, gerektiğinde aykırı uygulamaya konu yapı ve tesisleri yıkmak veya yıktırmak yetkisi de idareye verildi.



Kapadokya Alanında bulunan Hazine ile kamu kurum ve kuruluşlarının özel mülkiyetindeki taşınmazların satışı, trampası, arsa veya kat karşılığı inşaat yaptırılması, kiraya verilmesi, ön izin verilmesi ve üzerlerinde irtifak hakkı kurulması, Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kiraya verilmesi, ön izin ve kullanma izni gibi işlemler de kurulacak olan idarenin tasarrufunda ve denetiminde yapılacak.



7174 Kapadokya Alanı Hakkında Kanun















Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri