Almanya'dan Çok Konuşulacak Karar: 5 Sene Boyunca Kiraya Zam Yapılması Yasaklandı!

Almanya'da yükselen kira fiyatları ve fahiş zamlar sonrasında hükümet yeni bir yasal düzenleme ile kiralara 5 sene boyunca zam yapılmasını yasakladı.

Almanya'da yükselen kira fiyatları ve fahiş zamlar sonrasında hükümet yeni bir yasal düzenleme ile kiralara 5 sene boyunca zam yapılmasını yasakladı. Yapılan yasal düzenleme toplumda farklı tepkilere neden olurken kiracılar sevindi, ev sahipleri üzüldü!

Yükselen kira fiyatları ile bir süredir haberlere konu olan Almanya'da çok konuşulacak bir karara imza atıldı.



Almanya'da ev sahiplerinin kiralara zam yapması 5 sene boyunca resmen yasaklandı. Berlin eyalet hükümeti tarafından alınan karar ile Berlin'de kiralara 5 sene boyunca zam yapılmayacak.



BERLİN'DE YÜKSEK KİRA FİYATLARI NEDENİ İLE GÖÇ ARTINCA HÜKÜMET KİRAYA ZAM YAPILMASINI YASAKLADI!



Yükselen kira fiyatları nedeni ile orta sınıf vatandaşın bölgeden sürekli olarak göç etmeye başlaması ile Berlin Eyalet Hükümeti almış olduğu karar ile kiralara zam yapılmasını 5 sene boyunca yasaklandı.



KİRALAR SON 10 YILDA YÜZDE 104 ARTTI!



Açıklanan rakmalara göre Almanya'da kiralar son 10 yılda yüzde 104 oranında artış gösterirken 3 milyon 700 bin nüfuslu kentte kiracılar için hayat içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı.



Metrekare başına ortalama kira bedeli 11,60 Avroya çıkınca hükümet almış olduğu karar ile kiraya zam yapılmasını yasaklarken ortalama kira fiyatını da 9.80 Euro tavanına çekti.



Yani artık Berlin'de ev sahipleri kira için en fazla kiracılardan metrekare ücreti olarak 9.80 lira talep edebilecek. Daha yüksek oranda zam yapılmasına asla izin verilmeyecek.



Dünyanın en pahalı evlerine sahip olan New York, Viyana, Madrid ve Barcelona ve Amsterdam gibi bazı eyaletlerde de benzer yasaklamalar uygulanmaya başlanmış ve mülkiyet hakkının ihlali tartışmaları başlamıştı.



Emlak Haberleri Haberleri