Antalya'da Yangının Yaraları Sarılıyor! Bin 322 Yeni Konut Yapılacak

Antalya'da yaz aylarında yaşanan yangın felaketi sonrasında birçok kişinin evi yanarak kullanılmaz hale gelmişti. Yangında zarar gören vatandaşlar için 1.322 yeni konut yapılacak.

Antalya'da yaz aylarında büyük bir orman yangın felaketi yaşanmış ve yangın sonrasında canlılar başta olmak üzere birçok ev de hasar görmüştü.

Yangının en çok etkilediği Manavgat, Gündoğmuş, İbradi ve Alanya ilçelerinde hasar gören konutların yerine yeni konutlar yapılacak. Antalya Valisi Ersin Yazısı konuya ilişkin yaptığı konuşmada, bu ilçelerde zarar görmüş olan 1.322 konutun yerine yenilerini yapılacağının müjdesini verdi.

Antalya Valisi Konut Müjdesini Verdi!

Vali Yazıcı yangında hasar gören konutlar hakkındaki konuşmasında, konutların iki farklı şekilde yapılacağını söylerek bu konutlarda hak sahibi olanlarınkini AFAD'ın; hak sahibi olmayanların ise kentsel dönüşüm projesi ile aynı fiyatlara yapacaklarını bildirdi. Yazıcı, konutların 200'ünün inşasının tamamlandığını ancak bazı vatandaşların konut yer teslimi yapmadığı için diğer konutlara projedeki diğer konutlara başlayamadıklarının altını çizdi.

Konu hakkında konuşmasına devam eden Yazıcı, belediyee yer teslimi yapan vatandaşlrın konutlarının inşasına başlndığını belitterek, önümüzdeki aylarda diğer konutları da tamamlayarak hak sahiplerini yeni yaşam alanlarıyla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Afetzedeler Yakınlarında Misafir Oluyor

Yazıcı, yangında evi hasar gören kişilerin bu süreçte mağduriyet yaşadıklarını aktararak bu vatandaşların uzun süredir yakınlarında misafir olarak yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi. Vatandaşları yakın süreçte bu mağduriyetten kurtarmayı amaçlayan Yazıcı, en kısa sürede yeni konutları sahipleriyle buluşturmak istediklerini belirtti.

Ormana Yakın Mahalleler Koruma Altına Alınacak

Antalya'da meydana gelebilecek orman yangınlarıyla ilgili de konuşan Yazıcı, Orman Bölge Müdürlüğü'nün olası yangın afetlerinin yerleşim bölgelerine sıçramasını engellemek için bu alanların etrafına bir bant oluşturulduğunu ve ormanlar ile arada bir mesafe bulunacağını dile getirdi.

Emlak Haberleri Haberleri