Bankadan İcralık Satılık Daire Nasıl Alınır?

Bankaların stokunda yer alan gayrimenkuller rekor kırarken bu stok yükünden kurtulmak isteyen bankalar ucuz daire satışları ve kredi desteğinde bulunuyor.

Bankaların stokunda yer alan gayrimenkuller rekor kırarken bu stok yükünden kurtulmak isteyen bankalar ucuz daire satışları ve kredi desteğinde bulunuyor.

Özellikle de kamu bankaları ellerinde kalan bu konutları satmak için uğraşırken Vakıfbank tarafından başlatılan 0.98 faizli banka gayrimenkulü kredisi kampanyası da bunu kanıtlıyor.



İcradan Satılık Daire İlanları Nasıl Görüntülenir?



Kamu bankaları ellerinde olan konut stokları için internetten kendi resmi siteleri üzerinden ilan yayımlıyorlar. Örneğin Vakıfbank'tan satılık gayrimenkuller için Vakıfbank internet sitesinin ana sayfasında aşağıya doğru ilerledikten sonra en sonda yer alan "satılık gayrimenkul ve araçlar" yazısına tıklamanız yeterli oluyor.





Bir başka seçeneğiniz ise devletin kendi resmi ilan sitesi olan İlan Gov Tr sitesine giriş yaparak yukarıda yazılı olan kurum harici ilanlar bölümüne tıklamak. Bu sekmede tüm kamu bankalarının satılık daire ve işyeri ve arsa ilanlarından oluşan bankadan satılık gayrimenkul ilanlarına ulaşabilirsiniz.





İcradan Satılık Daire Nasıl Alınır?



Piyasa koşullarının çok altında satılması nedeni ile tercih edilen icradan satılık daireler verilen ilanlar üzerine satılıyor.



Belirli bir süre ilanda kalan daireler için icra ihaleleri düzenleniyor ve bu ihalede genelde açık artırma yöntemi ile en yüksek teklifi veren kişi icradan satılık daire almaya hak kazanmış oluyor.



İcralık ve ve icralık araçlar için icra daireleri aynı yöntemle satış yapıyor. İcradan satılık daireler için en büyük avantaj ise normal piyasa fiyatları ile karşılaştırıldığında çok daha düşük fiyatlara satılması. İcralık gayrimenkuller bu nedenle ev sahibi olmak isteyen kişiler içinde büyük bir cazibe oluşturuyor.



Genelde icradan satılık daireler ile normal daire fiyatları arasında nerede ise yüzde 50 gibi büyük bir fark bulunurken bu fark teklif toplama döneminde kapansa da yine de en az yüzde 20 fiyat avantajı ile ev sahibi olma fırsatı bulunmaktadır.



İcradan ev almak için;



İcra ihale ilanları ve icradan satılık daire ilanları için sürekli takipte olmanız gerekir. İhale ilanları sitesi bu noktada işinize yarayarak size büyük kolaylık sağlayacaktır.



İhale ilanı arasında kendinize uygun olanı belirlemeniz durumunda satış bedelinin yüzde 20'sini teminat olarak yatırarak ihaleye katılma hakkı elde edersiniz.



Belirlenen gün ve saatte başlatılan ihale için en yüksek teklifi vermeniz durumunda ihale sizde kalır yani teklif verdiğiniz evi satın alırsınız.



İcradan Satılık Konut Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?



İlk olarak satışa konu olan taşınmaz hakkında itiraz olup olmadığını inceleyin.



Taşınmazın tapusu üzerine aile konutu şerhi olmadığından emin olun.



Teklif vermeden önce emsal dairelerin fiyatlarını inceleyin ve ihale için kendinize en yüksek teklifi mutlaka öncesinde belirleyin. Bu sayede ihale atmosferinde rekabet içerisinde zarar edeceğiniz bir teklifte bulunma riskini ortadan kaldırın.



Vakıfbank 0.98 Konut Kredisi Kampanyası Detayları



Vakıfbank tarafından satışa sunulan konut, işyeri ve arsa niteliğine sahip olan taşınmazlar için düzenlenen kampanya ile 120 ay vadeli yüzde 0.98 konut kredisi kullanma imkanı sunuluyor.



Buna ek olarak satış fiyatlarında yüzde 20 indirim uygulanıyor.



Söz konusu kampanya sadece Vakıfbank internet sitesi üzerinden satışa sunulan konut, arsa ve işyerleri için geçerli olacak.



Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri