Başakşehir Millet Kıraathanesi Açıldı!

İstanbul millet kıraathaneleri arasında en büyüğü olan Başakşehir Millet Kıraathanesi açıldı!

İstanbul millet kıraathaneleri arasında en büyüğü olan Başakşehir Millet Kıraathanesi açıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan'ın katılımları ile Başakşehir Millet Kıraathanesi bugün açıldı.



3 Bin Metrekarelik Dev Bir Alana Kuruldu, İçerisinde 100 Bin Kitap Var!



Başakşehir Millet Kıraathanesi toplam büyüklüğü 3 bin metrekare olan dev bir alana kuruldu.



Açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Kurum "Millet bahçemizin içinde millet kıraathanemiz var. Cumhurbaşkanımızın İstanbul'a ve Başakşehir'e söz verdiği ancak o güne yetiştiremediğimiz kıraathaneyi bugün açmak nasip oldu. Bugün bulunduğumuz bu kıraathane yaklaşık 2 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip.



İçinde 100 bin kitap var. 60 bini basılı, 20 bini dijital ve 18 bini sesli kitap. 102 tane de kabartmalı kitabımız var. Engelli kardeşlerimiz de burada kitap okuyup vakit geçirebilecek. Çocuk kütüphanemizde çocuklarımız vakit geçirebilecek. Mescidimiz, seminer salonumuz, kafetaryamız da mevcut. 7 gün 24 saat herkes burada vakit geçirebilecek. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 81 ilde millet bahçesi projesi yönetiyoruz.



Kişi başı yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkaracağız. Sizlerin gezip spor yapabileceğiniz yeşil alanları sağlayacağız. Yurt dışında görüp Ülkemizde neden yok? dediğiniz yeşil alanları yapacağız" diyerek projelerin devam edeceğini söyledi.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ise, gençler için yapılan projelere dikkat çekerek, "Gençlerin, kütüphanelerin ve millet kıraathanelerinin etrafında hayatlarını geçiriyor olmaları, ilimle, bilimle, okuyarak, ders çalışarak hayatlarını geçiriyor olmaları gerçekten gurur verici. Bizim gördüklerimizden çok daha güzel bir eserin içerisindeyiz" dedi.



Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri