Bir Ton Demir 20 Günde 800 TL Birden Yükseldi

Demir fiyatları yükselmeye devam ediyor. Mart ayının 3. haftasında bir ton demir ortalama 5 bin 300 TL bandında yer alırken Nisan ayının ikinci haftası içerisinde bir ton demir 6 bin 100 TL'ye kadar çıkabiliyor.

Konut sektörünü doğrudan vuran inşaat yapı malzemelerinde fiyatlar yükselmeye devam ediyor. Sektör temsilcilerinin üzerinde durduğu ve bu alanda ek önlemler alınması talep ettiği maliyet oranlarının yükselmesinde demir fiyatlarında ki artış ilk sırada yer alıyor.

2020 yılı başından itibaren sürekli yükselme eğiliminde olan demir fiyatlarında ki artış son 20 günde 800 TL birden oldu. İşte demir fiyatlarının sektöre etkisi ve güncel demir fiyatları.

BİR TON DEMİR 5 BİN 300 TL'DEN 6 BİN 100 TL'YE YÜKSELDİ

İnşaat sektörünün en önemli maliyet kalemi olan demir fiyatları son yaşanan ekonomik olaylar ve dolar kurunun yükselmesinden olumsuz etkilendi. Merkez Bankası Başkanlığı görevinde Naci Ağbal'ın bulunduğu 20 Mart Cuma gününde demir fiyatları ortalama 5 bin 300 TL ile 5 bin 350 TL arasında değişiyordu. Aynı günün gecesi TCMB'de yaşanan görev değişikliği ve dolar kurunun artması demir fiyatlarını yükseltti.

Demir fiyatları 23 Mart Pazartesi gününe ortalama 5 bin 750 TL ile 5 bin 800 TL bandından başladılar. Dolar kurunun 7.20 TL'den 8.40 TL seviyelerine kadar çıkması ile birlikte diğer etmenler demir fiyatlarının artmasına neden oldu. Demir fiyatları 3 günde ortalama 400 TL yükselmiş oldu.

Güncel Demir Fiyatları

Demir fiyatları Nisan ayına yükselme grafiğini devam ettirerek başladı. Kademeli olarak değer artışı yaşayan demir ton fiyatları ilk hedef olarak 6 bin TL seviyesine ulaştı. Nisan ayının ilk 9 gününün geride kalması ile birlikte demir fiyatları ortalama 6 bin TL ile 6 bin 100 TL arasında bulunuyor.



İngiltere kaynaklı bir gayrimenkul araştırma kuruluşu tarafından açıklanan bir rapora göre konut fiyatlarının son dönemlerde en fazla arttığı şehirlerin başında Ankara, İzmir ve İstanbul geliyor. Kuruluş tarafından hazırlanan raporda ise fiyat artışlarının en önemli iki nedeni dolar kurunda yaşanan artış ile TL'nin değer kaybetmesi ve konutta maliyetlerin yükselmesi olarak gösterildi.

Emlak Haberleri Haberleri