Caprice Gold Mağdurları Vergi Cezaları İle Karşı Karşıya!

Sekiz yıldır bir türlü tamamlanamayan Caprice Gold projesinden devremülk alanlar eksik tapu harcı ve kira geliri vergisi cezası ile karşı karşıya kaldı.

Sekiz yıldır bir türlü tamamlanamayan Caprice Gold projesinden devremülk alanlar eksik tapu harcı ve kira geliri vergisi cezası ile karşı karşıya kaldı.

8 yıldır tamamlanmayan ve deyim yerindeyse yılan hikayesine dönen Caprice Gold projesinden devremülk alanlar bu seferde vergi cezaları ile karşı karşıya kaldı.



Bir türlü devremülklerini teslim alamayan hak sahipleri İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan vergi denetimlerinde kesilen şok vergi cezaları ile mağdur oldu.



Capricegold Gayrimenkul Yatırım Şirketi Ödemeleri Mercek Altına Alındı, Hem Vergi Hem Ceza Kesildi!



10 binden fazla kişinin devremülk aldığı Capricegold Gold projesi aradan geçen 8 seneye rağmen bir türlü tamamlanamadı.



En son olarak 29 Mayıs 2012 tarihinde teslim edileceği açıklanan projede hak sahipleri inşaatın tamamlanması için girişimlerini sürdürürken bu seferde gelen vergi ve cezalarla büyük bir şok yaşadı.



Yaklaşık 1.200 hak sahibine Maliye Bakanlığı tarafından ihbarname gönderildiği iddia edilirken kesilen vergi ve cezaların nedeni ise tapu harcının eksik ödenmesi ve kira gelirleri için vergi ödenmemesi olarak gösterildi.



Tapu Harcı Eksik Gösterildi, Düşük Vergi Ödendi



İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan incelemede 20 bin liralık devremülk tutarlarının tapuda 350 lira olarak gösterilmesi ve düşük tapu harcı ödendiği tespit edildi.



Bu kişilere hem gerçek tapu harcı tutarı tahakkuk ettirildi hem de vergi cezası kesildi.



Bir diğer vergi cezası nedeni de kira geliri elde eden kişilerin bu geliri beyan etmemesi nedeni ile kesildi. Diken Gazetesi tarafından yapılan habere göre kendisine de vergi cezası gelen bir devremülk sahibi “Proje henüz hayata geçmediği için kira gelirinden söz etmek mümkün değil. Devre mülk alanlara iki seçenek sunuluyordu.



Seçeneklerden biri, şirketin Didim’deki otelinden ücretsiz tatil yapmaktı. Tatil seçeneğini kabul etmeyenlere ise ‘hediye tatil’ ödemesi yapıldı. Hesaba yatırılan para da hediye tatil parası.Dolayısı ile kira geliri elde edilmedi" diyerek bu gelirin kira geliri olmadığı iddiası ile itiraz etti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri