Çerkezköy Lojistik Merkezi Projesi İçin Ulaştırma Bakanlığı Acele Kamulaştırma Kararı Aldı!

7 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında Çerkezköy Lojistik Merkezi için acele kamulaştırma kararı alındı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen önemli ulaştırma projeleri arasında yer alan Çerkezköy Lojistik Merkezi projesi için önemli bir son dakika kararı alındı. Projeye verilen hibe kredinin kullanımını sağlamak, ihale süreci ve yer teslimini taahhüt edilen süreler içerisinde tamamlayabilmek için projede acele kamulaştırma yapılmasına karar verildi. 

Projenin ivedilikle hayata geçirilmesini sağlayabilmek adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde yer alan Karamehmet ve Velimeşe köylerinde belirlenen taşınmazların acele kamulaştırma kapsamına alınmasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onay verdi. Acele kamulaştırma kararı 7 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Çerkezköy Lojistik Merkezi Projesi Kapsamında İhtiyaç Duyulan Taşınmazlar ile Muhdesatının, Projeye Tahsis Edilen Hibe Fonun (AB IPA-II) Kullanılabilmesi, İhale Sürecinin ve Yer Tesliminin Taahhüt Edilen Süreler İçerisinde Tamamlanabilmesi Amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü) Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5771)

Karar Sayısı 5771

Çerkezköy Lojistik Merkezi Projesi kapsamında ihtiyaç duyulan ve ekli harita ile listede bulundukları yer ve ada / parsel numaraları gösterilen taşınmazlar ile muhdesatının, projeye tahsis edilen hibe fonun ( AB IPA - II) kullanılabilmesi, ihale sürecinin ve yer tesliminin taahhüt edilen süreler içerisinde tamamlanabilmesi amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü) tarafından acele kamulaştırılmasına kanunun 27 inci maddesi gereğince karar verilmiştir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atılan imza ile acele kamulaştırma kararı kapsamında Ulaştırma Bakanlığı tarafından Tekirdağ Ergene ilçesine bağlı olan 2 köyde yer alan taşınmazlar kamulaştırma kapsamına alındı. 

Karamehmet Köyü ve Velimeşe köyü sınırları içerisinde yer alan ve yukarıdaki listede yer alan taşınmazlar bakanlık tarafından itiraz süreci sonraya bırakılmak üzere kamu yararı gözetilerek acele kamulaştırılacak. 

Emlak Haberleri Haberleri