Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak GM 61 Firma İçin İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Çıkardı!

İnşaat sektöründe yaşanan daralma nedeni ile kamu müteahhitleri zor günler geçirmeye devam ederken pek çok firma da bu süreçte teminatlarını yerine getiremediği için ihale yasaklısı konumuna düştü.

İnşaat sektöründe yaşanan daralma nedeni ile kamu müteahhitleri zor günler geçirmeye devam ederken pek çok firma da bu süreçte teminatlarını yerine getiremediği için ihale yasaklısı konumuna düştü. ÇŞB Milli Emlak Genel Müdürlüğü 61 firma ve şahıs için ihale yasağı kararı açıkladı!

İnşaat sektöründe yaşanan daralma ve fiyat farkı kararnamesi hakkının verilmemesi pek şirket ve yüklenicinin maddi açıdan zorlu günler geçirmesine neden olmuştu.



Dolar kurunda yaşanan ani yükseliş kamu ihalesi alan firmaların oluşan fiyat farkı nedeni ile büyük zarara uğramasına neden olmuştu. Tasfiye kararnamesi hakkı nedeni ile beklemeye geçen kamu taşeronları bir süre sonra tasfiye taleplerinin reddedilmesi ile bir şok daha yaşamıştı.



Hem Fiyat Farkı Kararnamesi Hakkı Verilmedi, Hem Tasfiye Talepleri Reddedildi!



Kamu müteahhitleri hatırlanacağı üzere ilk şoku fiyat farkı kararnmasi sözü verilmesine rağmen bu hakkın tanınmaması ve iptal edilmesi ile yaşamıştı.



Fiyat farkı hakkı tanınmayan müteahhitlerden büyük bir bölümü tasfiye hakkını kullanmak için başvuruda bulundu. Tasfiye çıkacağı beklentisi ile şantiyeleri boşaltan müteahhitler bu seferde tasfiye başvurularının iptali ile ikinci bir şok yaşadı.



Tasfiye hakkı alacakları için şantiyeleri boşaltan, vinçleri söken ve iskeleleri iptal eden müteahhitler bir kere daha şok yaşarken pek çok kamu müteahhidi ise süreçte ihale yasaklısı konumuna geldi. Yani müetahhitlerin büyük bir bölümü bakanlık eli ile iş yapamaz hale getirildi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilen Müteahhitler ve Şirketler Hangileri?





Lİstenin Tamamına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ..



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri