Daha Verimli Çalışmak İçin Ofis Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Teknolojinin gelişmesi ile beraber ofis üzerinden yapılan işlerin sayıları da artmayı sürdürüyor. Yaşanan bu artış ise kapalı ortamlarda çalışan insanların verimini arttırmak için işverenlerin yeni yöntemler aramasına neden oluyor. Peki, daha verimli çalışmak için ofis dekorasyonu nasıl olmalı?

Teknolojinin gelişmesi ile beraber ofis üzerinden yapılan işlerin sayıları da artmayı sürdürüyor. Yaşanan bu artış ise kapalı ortamlarda çalışan insanların verimini arttırmak için işverenlerin yeni yöntemler aramasına neden oluyor. Peki, daha verimli çalışmak için ofis dekorasyonu nasıl olmalı?

Yapılan her yeni araştırma ofis dekorasyonu ile çalışanların performansı arasında yakın bir ilişki olduğunu gözler önüne seriyor. Dekorasyon konusunda uygulanan doğru taktikler sayesinde çalışanların performansları olumlu yönde artarken bu da iş verimliliklerine yansıyor.



Çalışanlarınızı Rahat Ettirin





Dekorasyon konusunda işverenlerin dikkat etmeleri gereken en önemli nokta kesinlikle çalışanlarını rahat ettirmek olarak öne çıkıyor. Bütün gün boyunca üzerinde oturulan sandalyeler bu noktada büyük öneme sahip. Bu nedenle ofis koltukları arasından karar verirken koltuğun modeli kadar rahatlığına da dikkat etmeniz gerekiyor. Çalışanınızın sırtını destekleyen ergonomik ofis koltukları çalışanlarınızın sırt ağrıları çekmelerini engelleyerek onların verimli bir şekilde çalışmalarını sağlayacaktır.



Bilgisayar ve Klavye Donanımlarına Dikkat Edin





Yine bütün gün bilgisayar üzerinden yapılan işlerde çalışanın konforlu çalışması için geniş ekranlı bilgisayarlar ve yazı yazmak için özenle tasarlanan ergonomik klavyeler tercih edilmelidir. Bu sayede çalışanlarınızın çok daha hızlı çalışmasına destek vermiş olursunuz. Çalışırken sürekli arızalanan, yavaş çalışan ya da tuşları zor basan klavyeler çalışanların verimini olumsuz etkileyecek faktörlerdir ve ister istemez verim düşmesine neden olur.



Aydınlık Ortamlar, Ferah Ofisler





Yapılan araştırmalar ortam aydınlatmasının insan ruh haline olan etkisini bilimsel olarak ortaya koymuştur. Çalışılan ortamın ferah ve aydınlık olması kesinlikle çalışanlarınızın daha yüksek performans göstermelerini sağlarken karanlık ve loş ortamlar depresif ruh halini tetikleyeceği için performansın da olumsuz etkilenmesine neden olur. Bu nedenle kesinlikle ofis ortamının aydınlık, ferah olmasına dikkat edilmelidir. Renklerin de insan enerjisine olan etkisi tartışılmaz bir bilimsel gerçek olarak öne çıkmakta olup bu nedenle ofiste renk seçimi konusunda da önceden araştırma yapılması ve renklerin buna göre tercih edilmesi gerekmektedir.



Personelinize Kendi Özel Çalışma Alanları Sunun





Özellikle de kalabalık ofislerde personelin kendi çalışma alanı olması performansını olumlu etkiler. Bunun için ofis cam filmi ya da ofis masa bölmeleri bile kullanabilirsiniz. Önemli olan çalışanın kendisini işine vermesini sağlayacak, dikkat dağıtıcı etkenlerden uzak tutulmasını sağlamaktır. İnsanların ayrı bölmelere konulması onların birbirleri ile olan iletişimlerini azaltsa da yine de çalışma verimlerini arttırmaktadır. Kaynak:www.emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri