Emlak Piyasası Çıldırdı! Bu Gözler Bunu Da Gördü: 16 M2 Evi 42 Bin Liraya Satıyorlar

Türkiye'de de her geçen gün biraz daha hissedilen barınma krizi küresel bir sorun olarak etkisini arttırmaya devam ediyor. Dünyada konut fiyatları çıldırırken açıklanan rakamlar şok etkisi yaratıyor.

Koronavirüs salgını tüm dünyada insanların yaşam tercihlernde pek çok değişikliğe neden olurken bu süreçte zorunlu değişimlerde yaşandı. Evde çalışma sistemine dönüş yapılması ile bazı firmalar tekrar ofise dönmeme kararı alırken bu nedenle ofis projelerinden bazıları konuta ve yurtlara çevrilirken bazı kişiler ise ofis ve yaşam alanlarını birleştirme kararı aldı.

Pandemi döneminde yaşanan tedarik zincirindeki kırılmalar demir ve çimento fiyatları başta olmak üzere pek çok inşaat malzemesi fiyatında yükselişe neden olurken krizde en çok yükselen inşaat maliyetleri konuşuldu. İnşaat maliyetlerindeki yaşanan artış konut üretiminde düşüşe neden olurken yükselen konut arzını karşılamaktan uzak kalan konut üretimi nedeni ile ev fiyatları ve kiralık daire fiyatlarında rekor artışlar yaşandı.

TÜM DÜNYADA KONUT FİYATLARI CEP YAKIYOR! JAPONYA'DA 16 M2 EVİ 42 BİN LİRAYA SATIYORLAR

Yaşanan konut krizi sadece Türkiye'de değil tüm dünyada etkilerini her geçen gün biraz daha arttırarak devam ederken genelde zaten küçük evlerde yaşayan Japonlar işi biraz daha abarttı.

Japonya'da bir müteahhitlik firması insanlara daha ucuz fiyatlı konut sunabilmek adına 1,8 metre uzunluğunda ve 91 cm. genişliğe sahip özel bir home office projesi geliştirdi.

Toplamda 16 metrekareden oluşan bu minik ofisler evlerin hemen yanında inşa edilirken özellikle de ailesi ile yaşamak istemeyen gençlere ve bekarlara hitap eden konutların yüksek ilgi gördüğü belirtiliyor. Dünyada emlak fiyatlarının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan Japonya'da sık sık küçük evler basına konu oluyor.

Emlak Haberleri Haberleri