Ev Alana 20 Bin TL Devlet Desteği Nasıl Alınır, Konut Hesabı Şartları Nelerdir?

Vatandaşların para biriktirerek ev sahibi olmalarını teşvik etmek amacı ile hükümet konut hesabı sistemini hayata geçirmişti.

Vatandaşların para biriktirerek ev sahibi olmalarını teşvik etmek amacı ile hükümet konut hesabı sistemini hayata geçirmişti. Ev almak için konut hesabı açan kişilere devlet 20 bin lira para veriyor!

Konut alana devlet desteği adı altında lanse edilen konut hesabı, ilk kez konut sahibi olmak isteyen kişilere belirli bir süre banka hesabı açarak para biriktirmelerini teşvik etmek amacı ile devlet tarafından teşvik edilen birikim hesabıdır.



Konut Hesabı Hangi Banka?



Konut hesabı olan bankalar şu şekilde sıralanıyor;



Ziraat Bankası Konut Hesabı



Vakıfbank Konut Hesabı



Akbank Konut Hesabı



Garanti Bankası Konut Hesabı



İş Bankası Konut Hesabı



Yapı Kredi Bankası Konut Hesabı



Albaraka Türk Konut Hesabı



Denizbank Konut Hesabı



Finansbank Konut Hesabı



Halkbank Konut Hesabı



Konut Hesabına Devlet Katkısı Nasıl Hesaplanır?



Konut hesabı açtıranlara ödenen devlet desteği tutarı hem hesapta biriktirilen tutara hem de para biriktirilen süreye bağlı olarak belirlenmektedir. Konut hesabı devlet desteği için ödene para buna göre;



Konut hesabı açtırarak bu hesapta 36 ila 47 ay arasında para biriktirenler için, hesaptaki birikim tutarının yüzde 15'i oranında ödeme yapılır. Ancak, ödenecek tutar 16 bin 313 lirayı aşamaz.



Konut hesabı açtırarak bu hesapta 48 ila 59 ay arasında para biriktirenler için, hesaptaki birikim tutarının yüzde 18'i oranında ödeme yapılır. Ancak, ödenecek tutar 17 bin 568 lirayı aşamaz.



Konut hesabı açtırarak bu hesapta 60 ay ve üzeri sürede para biriktirenler için, hesaptaki birikim tutarının yüzde 25'i oranında para ödenir. Ancak, ödenecek tutar 20 bin lirayı aşamaz.



Konut Hesabına Faiz İşletilir Mi?



Evet, konut hesabı açan kişiler için birikimlerinin daha da değerlenmesi için net faiz tahakkuku yıllık olarak hesaplara yansıtılmaktadır.



Konut Hesabına En Az ve En Fazla Kaç Para Yatırılabilir?



Konut hesabı desteği almak için en az 3 sene boyunca hesaba düzenli olarak ödeme yapılması zorunludur. Konut hesabı aylık ödemesi en az 313,72 lira ve en yüksek 3 bin 137,15 lira olarak uygulanmakta olup her sene bu rakamlar yeniden revize edilmektedir.


Emlak Haberleri Haberleri