Ev Alıp Satacaklar Dikkat! İşte Tapuda Gerekli Olan Evraklar

Ev alımlarında veya ev satışlarında tapu müdürlüklerinde uzun süreler beklememek ve evrak eksikliği yaşamamak için tüm evraklarınızın tam olduğundan emin olmalısınız. İşte Tapuda Gerekli Olan Evraklar

Ev alımlarında veya ev satışlarında tapu müdürlüklerinde uzun süreler beklememek ve evrak eksikliği yaşamamak için tüm evraklarınızın tam olduğundan emin olmalısınız. İşte Tapuda Gerekli Olan Evraklar

Sonunda birikiminizi tamamladınız ve ev sahibi olmak istiyorsunuz. Onca zaman içerisinde araştırma yaptınız ve istediğiniz evi de buldunuz. Bu aşamada işin yarısını halletmiş olursunuz. Ancak son ve zorlu bir süreç ise tapu işlemleri olacaktır. Ev alımlarında veya ev satışlarında tapu müdürlüklerinde uzun süreler beklememek ve evrak eksikliği yaşamamak için ilk olarak tüm evraklarınızın tam olduğundan emin olmalısınız.

Tapu için gerekli olan evrakları eksiksiz şekilde topladıktan sonra randevu almanız gerekir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü internet sitesinden online olarak randevu alabilirsiniz.

Her resmi işlemde olduğu gibi tapu işlemlerinde de en gerekli evrak TC kimlik numarasının olduğu nüfus cüzdanı olacaktır. Alıcı da satıcı da üzerinde fotoğraf bulundurulmalı ve fotoğraflar daha önceden kullanılmamış olmalıdır. Damgasız, sağlam ve lekesiz olmalıdır.

Tapu İşlemleri Nasıl Yapılır?

Tapu işlemlerinde ayrıca belediye rayiç belgesi de bulunmalıdır. Konutun bulunduğu belediyeden alınacak olan rayiç belgesi için alıcı veya satıcıdan birinin gitmesi yeterli olacaktır. Tapu fotokopisi verayiç belgesi sadece istekte bulunan kişilere verilmektedir.

Tapu müdürlüğüne gitmeden önce tapunuz da yanında olmalıdır. Ancak tapu belgesi olmasa da tapu bilgileriniz olması da yeterli olacaktır. Ancak bu işlemlerin süresini uzatacaktır. En doğru yol tapu belgenizin yanınızda olmasıdır.

Alım satım sırasında vergi borcu çıkması durumunda satış işlemleri gerçekleşmez. Bu yüzden de belediyelerden öncelikle vergi borcu olup olmadığı öğrenilmelidir. Borç varsa ödenmeli, borç yoksa da borcu yoktur belgesi alınmalıdır.

Zorunlu deprem Sigortası DASK da muhakkak belgeler arasında bulunmalıdır. Herhangi bir sigorta acentasında deprem sigortasını yaptırabilirsiniz.

Tapu devir işlemlerinde eğer alıcı veya satıcı olmaz ise bu kişilerin vekalet verdiği kişiler tapu işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Emlak haberleri içeriklerinde belirtilen belgeler ve işlemler ile kısa sürede tüm tapu çevirmelerini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Emlak365.com Özel İçerik


Emlak Haberleri Haberleri