Ev Kredisi Faiz Oranları Düşmeyecek, Konut Stoku İçin Müteahhitler Fiyatlara Damping Yapacak!

Konut satışları giderek düşmeye devam ederken 1.8 milyon adete ulaşan konut stoku için müteahhitlerin tek umudu konut fiyatlarına damping yapmak kaldı!

Konut satışları giderek düşmeye devam ederken 1.8 milyon adete ulaşan konut stoku için müteahhitlerin tek umudu konut fiyatlarına damping yapmak kaldı!

Konut stoku tartışmaları tüm hızı ile devam ederken yapılan açıklamlaar konut stokunun azalan inşaat ruhsatı yani yeni konut üretimi nedeni ile en geç 3 yıl içerisinde biteceği yönünde.



Ancak açıklanan veriler beraberinde yeni tartışmaları da getirdi. Gayrimenkul uzmanları satılmayan konutların lüks konut projeleri olduğunu, konuta olan talebin ise alt ve orta gelir grubu vatandaştan geldiğini iddia ederek konut stokunun bitmesinin mümkün olmadığı yönünde.



Elindeki Konutu Satamayan Müteahhitler Konut Fiyatları İçin Damping Yapacak!



Müteahhitler konut stoku konusunda köşeye sıkışırken hızla yükselen kredi faiz oranları finansmana erişim sıkıntısı da yaratıyor.



Elindeki konutu satamayan, bankadan da kredi çekemeyen müteahhitler iflas noktasına gelirken Para Analiz dergisi tarafından yapılan habere göre nakite sıkışan müteahhitler bankalardan umudu keserek konutları kendi satmaya yönelecek.



Konut fiyatlarına yapılan büyük indirimler ile alım için bekleyen vatandaşın alıma yönelmesi sağlanırken büyük inşaat firmaları banka kredisiz 0.98 konut kredisi kampanyası da dahil olmak üzere pek çok alternatif yöntem üzerinde çalışmalarına devam ediyor.



Metrekaresi 2 bin liradan başlayan konutlara talep yoğun bir biçimde devam ederken metrekaresi 5 bin liradan başlayan lüks konutlar içinde müteahhitler artık beklemek yerine konut fiyatlarına indirim yaparak bu evleri elden çıkarmaya çalışacaklar.



Konut Kredisi Faiz Oranları Yükseldi!



Ne yazık ki bankaların kredi faizleri yükselmeye devam ederken özel bankaların yanı sıra kamu bankaları da konut kredisi faiz oranları için yükseliş kararı almıştı.



Seçimlerden önce yüzde 1.23 olan en uygun konut kredisi faiz oranı şu anda yüzde 1.55 seviyesine çekilirken konut kredisi tutarı 100 bin lirayı aşarsa bu oran yüzde 1.65 seviyesine çekiliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri