Evergrande Krizi İçin Kritik Gün! 148 Milyon Dolarlık Ödeme Yapılacak Mı?

Çin'in ve dünyanın en büyük gayrimenkul şirketleri arasında yer alan Evergrande'nin yaşadığı ödeme krizinde ikinci perde yaşanıyor. Dev şirket bugün 148 milyon dolarlık kupon ödemesi yapacak!

Sadece Çin'in değil aynı zamanda tüm dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme şirketi olan China Evergrande Group için kritik gün geldi çattı. Çinli şirket 148 milyon dolarlık kupon ödeme yapacak. Ödemenin kaçırılması durumunda Çinli emlak şirketi resmen temerrüde düşmüş olacak.

Çinli China Evergrande Group şirketinin offshore tahvil yatırımcılarına bugün 148 milyon dolarlık ödeme yapması için kendisine tanınan 30 günlük sürenin son günü! Bu ödemenin yapılması durumunda Çinli emlak devi 28 Aralık tarihinde de Haziran 2023 ve Haziran 2025 vadeli tahviller için 255 milyon dolardan fazla ödeme yapacak.

ÇİNLİ FANTASİA'DA KAYIPLARINI SÜRDÜRDÜ!

Evergrande krizinin yanı sıra Çin'in bir diğer dev markası olan Çinli emlak geliştirme şirketi Fantasia Holdings Group Co. krizi de patlak vermişti. Şirketin sürpriz bir şekilde temerrüde düşmesi üzerine hisse senetleri 6 haftadır işlemlere kapatılmıştı.

Çinli şirketin hisselerinin işlemlere yeniden başlaması ile beraber temerrüd şoku nedeni ile hisse senetleri yüzde 52 oranında değer kaybı yaşadı. Evergrande tarafından ise bugün 30 günlük sürenin dolması nedeniyle ödeme yapılmaması halinde şirket resmen temerrüde düşmüş olarak kabul edilecek.

Emlak Haberleri Haberleri