Evin Satış Fiyatı Nedir, Nasıl Belirlenir?

Evin satış fiyatı, ilgili gayrimenkulün hak sahibi tarafından ne kadarlık bir meblağ ile satılacağını göstermektedir. Peki, nasıl belirlenir, nelere dikkat edilir?

Evin satış fiyatı, ilgili gayrimenkulün hak sahibi tarafından ne kadarlık bir meblağ ile satılacağını göstermektedir. Peki, nasıl belirlenir, nelere dikkat edilir?

Evin satış fiyatı ekspertiz raporları ile ortaya çıkmakta olup evin asıl değerini gösteren bir uygulamadır. Hak sahibi kendi gayrimenkulü için istediği fiyatı biçebilmekte olup evin değerinin altında ya da üstünde bir fiyat isteyebilmektedir. Ancak bu durum ekspertiz işlemleri ile sınırlandırılmış olup ilgili gayrimenkulün asıl fiyatının hesaplanması için uzmanlar tarafından hesaplama yapılmaktadır.



Evin fiyatını belirleme amacı ile yapılmakta olan ev değeri hesaplama işlemi ilgili gayrimenkulün piyasa araştırılması da yapılarak ne kadara satılması gerektiğini göstermektedir. Evin satış fiyatının hesaplanması sırasında uzman ve profesyonel kişiler ile çalışılması daha tarafsız bir fiyat belirlenmesinde etkili olacaktır.



Evin Satış Fiyatı Ne Anlama Gelmektedir?



Evin satış fiyatı tek bir anlama gelmekte olup emlak sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır. Evin satış fiyatı, bir gayrimenkulün elden çıkarma işlemi sırasında değerini gösteren fiyata verilen isimdir. Alıcının ödemesi gereken miktara evin satış fiyatı denilmektedir.



Bir evin ekspertiz raporları ile asıl değerinin hesaplanabileceği gibi aynı zamanda hak sahibi tarafından belirlenen miktara da satış işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Ev değeri hesaplama işlemi uzmanlar tarafından yapılmasına rağmen belli başlı kriterler göz önünde bulundurulmaktadır. Bu kriterler göz önünde bulundurulduğu takdirde evin satış fiyatı ortaya çıkmaktadır.



Evin Satış Fiyatı Nasıl Hesaplanmaktadır?



Evin satış fiyatının hesaplanmasında rol oynayan birçok farklı unsur bulunmaktadır. Evin satış fiyatının hesaplanması sırasında;



• Gayrimenkulün bulunduğu şehir ve ilçe



• Gayrimenkulün kat sayısı



• Gayrimenkulün yaşı ve bina yaşı



• Gayrimenkulün oda sayısı



• Gayrimenkulün metrekaresi



• Gayrimenkulün banyo sayısı



• Gayrimenkulün eşyalı ve eşyasız olarak satılma durumu



• Gayrimenkulün çevresinde bulunan sosyal olanaklar



Gibi birçok unsur evin satış fiyatı hesaplaması sırasında kullanılmaktadır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri