Faizler Düştü, Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olma Umudu Doğdu!

Bankaların konut kredisi faiz oranları düştü. Yapılan kredi faiz indirimi sonrası konut kredisi çekmek isteyen kişiler için kira öder gibi ev sahibi olma umudu doğdu!

Bankaların konut kredisi faiz oranları düştü. Yapılan kredi faiz indirimi sonrası konut kredisi çekmek isteyen kişiler için kira öder gibi ev sahibi olma umudu doğdu!

Bankaların konut kredisi faiz indirimi haberleri peş peşe geldi.



İlk olarak Ziraat Bankası ardından da Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Katılım Bankası konut kredisi faiz oranları yüzde 0.99 seviyesine çekildi.



En Düşük Konut Kredisi Faiz Oranı Yüzde 0.99 Oldu!



Yapılan faiz indirimi sonrasında en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 0.99 seviyesine çekildi.



Bilindiği üzere konut kredisi faiz oranında psikolojik eşik yüzde 1 olarak kabul ediliyordu. Böylelikle konut kredisi faiz oranı 0.99 seviyesine indirilerek kira öder gibi ev sahibi olmanın yolu açılmış oldu.



Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Katılım Bankası üzerinden konut kredisi çeken kişilere 500 bin liraya kadar olan kredi talepleri için 0,99 faiz oranı ile konut kredisi kullanma imkanı sunuldu.



Konut Kredisi Vadesi 180 Aya Çıktı!



Uzun vadeli konut kredisi çekmek isteyen kişilere ise 180 ay vadeli konut kredisi kullanma imkanı sunuldu.



İsteyen kişiler 15 yıl vadeli konut kredisi çekerek aylık taksit tutarlarını düşürecekler. Böylelikle kira öder gibi ev sahibi olma imkanı yakalayacaklar.



Örnek vermek gerekirse 100 bin lira konut kredisi çekmek isteyen bir kişinin 180 ay vadeli konut kredisi paketini tercih etmesi durumunda aylık ödemesi bin 192 liraya gerileyecek. Bu sayede kira öder gibi ev sahibi olunması mümkün olacak.



Vatandaş isterse 120 ay vadeli isterse 60 ay vadeli konut kredisi çekecek, 500 bin lirayı aşmadığı takdirde konut kredisi faiz oranı yüzde 0,99 olarak uygulanacak.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri