Futbol Kulüpleri Krizi Taşınmazlarını Satarak Aşacak, Emlak Sektörü Hareketlenecek

Son dönemde futbol kulüpleri içerisine düştükleri büyük borç miktarları nedeni ile oldukça zorlu günler geçiriyor.

Son dönemde futbol kulüpleri içerisine düştükleri büyük borç miktarları nedeni ile oldukça zorlu günler geçiriyor. Kulüplerin bu zorlu virajı açmak için gayrimenkul satışı yapmaya hazırlandıkları iddia edildi...

Konu hakkında Habertürk Gazetesi'nden Çağatay Akman Deloitte Danışmanlık Hizmetleri Ortağı ve Futbol Sektör Uzmanı Cem Sezgin ile röportaj yaptı.



Sezgin yapmış olduğu açıklamalarda 4 büyüklerin içerisinde bulunduğu büyük borç batağını ve Türk futbolunun mali tablosunu gözler önüne sererken bu süreçte pek çok kulubün borçlarından kurtulmak için taşınmaz satışı yapmaya hazırlandığını iddia etti.



4 Büyüklerin Borç Miktarları, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un Ne Kadar Borcu Var?





Kulüpler son yıllarda finansal kaynak yaratma adına sermaye artırımı, hisse satımı, kredi kullanımı, ileriye dönük gelirleri kırdırma gibi yöntemlere başvurdular ancak borcun giderek arttığını görüyoruz. İç tüzükler, dernek kanunları, kanunlar ya da UEFA'nın kriterleri gibi regülasyona tabi olan kulüplerin eli kolu bağlı diyebilir miyiz?



Bu saydıklarınıza gayrimenkul satışını da ekleyebiliriz. Benim gördüğüm açıkçası iç tüzükler, dernek kanunları, vergi başta olmak üzere diğer kanunlar, halka açık olmanın getirdiği regülasyonlar kulüplerimiz için yeterince caydırıcı olamamış. Sadece Financial Fair Play (o da tam değil) dikkate alınıyor.



Oysa bunca kulübün bizimkiler gibi borçlu olduğu Avrupa’da kimsenin gözünün yaşına bakılmıyor. Yakın tarihten iki tanıdık örnek, yaşadıkları finansal darboğazdan çıkamamaları üzerine ülkelerinde alt liglere düşürülen köklü kulüpler Rangers (İskoçya) ve A.E.K. (Yunanistan).



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri