Gayrimenkul Fiyatları El Yakan Hong Kong'da Park Yeri 970 Bin Dolara Satıldı!

Dünyanın en pahalı evleri ve ofislerine ev sahipliği yapan Hong Kong park yeri için ödenen rekor fiyatla yine haberlere konu oldu.

Dünyanın en pahalı evleri ve ofislerine ev sahipliği yapan Hong Kong park yeri için ödenen rekor fiyatla yine haberlere konu oldu. Dünyanın en pahalı ofis kulesi olan The Center Binası için satılan park yeri muhtemelen dünyanın en pahalı park yeri unvanını da ele geçirmiş oldu!

Sürekli olarak yüksek olan taşınmaz fiyatları ile konu olan Hong Kong bu seferde dünyanın en pahalı park yeri haberleri ile gündeme geldi.



Hong Kong'da Park Yeri Alınan Para İle Manhattan'da Lüks Ev Alınıyor!



Dünyanın en pahalı taşınmazlarına ev sahipliği yapmasına rağmen her 5 kişiden birinin fakirlik sınırında yaşadığı Hong Kong sık sık el yakan konut fiyatları ile de haberlere konu oluyor.



Bu sefer satışı yapılan taşınmaz lüks bir daire ya da ofis değil park yeri oldu.



Bloomberg HT tarafından yapılan habere göre ünlü iş adamı Cheung Shun-yee dünyanın en pahalı otoparkını sattı.



Park alanı olarak satışı yapılan yer için ünlü iş adamı 7.6 milyon Hong Kong Doları'na (970 bin ABD Doları) para tahsil etti.



Hong Kong'da yer alan en uzun gökdelenler arasında yer alan ve aynı zamanda dünyanın en pahalı ofis kulesi olarak gösterilen The Center Binası içerisinde yer alan park alanı rekor fiyatı ile tüm dünyada gündem oldu.



Konu hakkında açıklama yapan Centaline Commercial idari direktörü Stanley Poon, “The Center'da alan sahibi olanların birçoğu finans ya da diğer hızlı büyüyen işlerde. Sahip oldukları ofis katlarının değeriyle kıyaslandığında varlıklı iş adamları için bu dikkate değer bir alım değil" diyerek son derece şaşırtıcı bir açıklamaya imza attı.



Hong Kong'da her geçen gün daha da açılan ultra milyonerler ile yoksullar arasındaki fark büyük protesto gösterilerinin yapılmasına neden olmuştu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri