Hayvan barınakları için Tarım Bakanlığı devrede!

Konya'da yer alan hayvan barınağında ortaya çıkan görüntüler toplumda infial yaratırken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi konu hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Son dönemde sayıları hızla artan sokak hayvanları nedeniyle toplumda kutuplaşma yaşanırken Konya'dan gelen görüntüler büyük bir infial yaşanmasına neden olmuştu. Başıboş sokak köpeklerinin saldırısı sonucunda yaralan ve hayatını kaybeden kişilerin sayıları artarken bir yandan da hayvanlara karşı işlenen suçlarda yaşanan artış toplumu da ikiye bölmüştü. 

Konu hakkında son dakika açıklaması ise düzenlenen kabine toplantısının ardından Tarım ve Ormancılık Bakanı Vahit Kirişçi tarafından yapıldı. Bakan Kirişçi yapmış olduğu açıklamasında sokak hayvanlarına yönelik olarak yeni bir proje başlattıklarını ve İstanbul'un projede pilot il seçildiğini duyurdu. 

SOKAK HAYVANLARINA BARINAK KONUSUNDA YENİ KARAR! 

Bakan Kirişçi yaptığı açıklamasında "Hayvan barınakları konusunda yer yoksunluğu söz konusu. Bu barınakların doğal hayata yakın olması da gerekiyor. Biz, ormanlarımızdan yer vermeyi planlıyoruz" diyerek İstanbul'u pilot il olarak seçtiklerini söyledi. 

 Bakan Kirişçi açıklamasında "Yerel yönetimlere ormanlık alanlardan yer vererek İstanbul'un barınak sorununu gidereceğiz. Bir derneğe ya da gönüllere veremeyiz; ama belediyelere yer verebiliriz. İstanbul'un 39 ilçesi için 30'ar dekarlık yerleri yerel yönetimlerin doğal hayvan barınağı olarak kullanmalarını sağlayacağız. Süreci valiliğimiz takip ediyor. İstanbul'da pilot uygulama olarak başlattık. Eğer karşılığı olursa ve bundan olumlu netice alabilirsek diğer iller için de benzer yol izleyeceğiz" diyerek elde edilen sonuca göre projenin diğer illere de yayılacağını dile getirdi. 

Sahipsiz köpek hayvanları için ilerleyen dönemde çalıştay düzenleneceğini belirten Bakan Kirişçi akademisyenlerin ve uzmanların görüşlerinin alınarak sahipsiz hayvan popülasyonunun artışı ile ilgili yeni bir yol haritası çıkartılacağını dile getirdi. Konya'da yaşanan olayda ise soruşturmanın sürdüğü belirtilirken yaşanan durum nedeni ile toplumda da büyük tepki oluşmuş ve insanlık dışı görüntüler sosyal medyada günlerce konuşulmuştu. 

Emlak Haberleri Haberleri