Hepsi 2022'de Geçerli! Ev Alana 32.000 TL, Evini Yapana 40.000 TL Nakit Para

Kendi evini almak isteyenlere ve kendi evini yapmak isteyenlere devlet tarafından sağlanan destekler var. 2021 için devam eden bu destekler 2022 yılında da geçerli olacak. Hatta daha da artacak.

Sosyal devlet projeleri kapsamında vatandaşların barınma ihtiyaçlarının tam anlamıyla karşılanması için devlet önemli destekleri hayata geçiriyor.

2021 yılında devam eden destekler, 2022 yılında da fiyat tarifeleri yenilerek devam edecek. Ev almak yada yapmak isteyenlerin mutlaka haberdar olmaları gereken bu desteklerin neler olduğunu sıraladık.

EVİNİ YAPMAK İSTEYENLERE 40.000 TL

Kendi arsası olup yada evi çok kötü durumda bulunan ve yenilemek isteyenlere Aile Bakanlığı aracılık ediyor.

Bakanlık kendisine yapılan başvuruları değerlendirerek ailelere barınma yardımı sağlıyor. Betonarme ev yapmak isteyen aileler bu destek ödemelerinden faydalanarak 40.000 TL hibe paranın sahibi olabilir. Aile Bakanlığı'nın vatandaşlara sunduğu barınma yardımlarında yapılan ödemeler karşılıksız ve geri ödemesizdir.

Aile Bakanlığı Betonarme Ev Yapım Desteği genellikle ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlara sağlanır. Sağlıksız kötü şartlarda kalan ailelerine daha iyi bir alanda yaşamlarını devam ettirmek için sağlanan barınma yardımı desteğinde temel şartlar gelir düzeyinin yüksek olmamasıdır.

40.000 TL ev yapım desteğini almak isteyen aileler detaylı bilgi ve başvuru için yaşadıkları ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına gidebilriler.

KENDİ EVİNİ ALACAKLARA 32.OOO TL

Kendi evini almak isteyenler ve uzun vadeli plan yapanlara devlet bankaları ile özel bankalar aracılığıyla 32.000 TL destek sağlanacak.

Bankaların aracılık ettiği destek tutarı 2022'de yükselecek. 3 yıl sonrası için ise rakam daha da artabilecek. Ev alma desteğinde sistem şu şekilde işliyor. Vatandaşlar aşağıda yer alan koşulları sağlamaları durumunda bankalardan konut hesabı açıyorlar. Konut hesabında belli bir düzen içerisinde aylık yada 3 aylık, para birikimi yapılıyor.

En az 3 yıl olmak üzere yapılan birikimlerin yüzde 15'i, yüzde 18'i ve yüzde 20'si kadar destek alınır. 2021 yılı için en yüksek destek tutarı 32 bin TL seviyesine kadar çıkar. Birikim yapılacak tutar en az 519 TL'den başlar.

Konut hesabı 07.04.2015 itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı bir konut sahibi olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından açılabiir. TL cinsinden açılan hesapta yapılacak birikim süresi 36 ile 60 ay arasındadır. Ayrıca sadece bir konut hesabı açılabilir.

Emlak Haberleri Haberleri