İBB Başkanı İmamoğlu Açıkladı: Aşiyan Finüküler Projesi ve Bostancı Dudullu Metro Hattı Açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu beklenen ulaştırma projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Aşiyan-Rumeli Hisarüstü finüküler hattı ve Bostancı-Dudullu metro açılış tarihi!

İstanbul'da artan nüfus ile beraber ulaşım sorunu her geçen gün biraz daha büyümeye devam ederken konu hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni açıklamalarda bulundu. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli ile özel bir röportaj gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adaylığından İstanbul Atatürk Havalimanı millet bahçesi projesine kadar çok sayıda önemli konuda açıklamalarda bulundu.

Son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamalara yönelik eleştirilerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir kere daha millet bahçesi eleştirisinde bulundu. Bu projenin de Kanal İstanbul gibi yangından mal kaçırır şekilde acele ile yapıldığını dile getiren İmamoğlu, iktidarın 1 senesi kaldığını iddia etti.

AŞİYAN - RUMELİ - HİSARÜSTÜ FİNÜKÜLER HATTINDA SON DURUM NE?

İstanbul'un en önemli ulaşım projeleri arasında gösterilen Aşiyan-Rumeli Hisarüstü finüküler hattı projesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan İmamoğlu "“Aynı anda 10 metro inşaatı dünya rekoru. İstanbul'da kısmen çalışılan iki hat dışında tüm inşaatların durduğu bir süreci devraldık. Yolda kalmış 8 metro projesi bize emanet edildi. Şimdi soruşturma başlatıyorum kötü bir protokol imzalanmış Aşiyan-Rumeli Hisarüstü finüküler hattı için" diyerek bu projenin Haziran ayının ilk haftası içerisinde açılacağını duyurdu.

DUDULLU BOSTANCI METRO HATTI PROJESİ SON DURUM NE, HANGİ TARİHTE HİZMETE GİRECEK?

Kendisini heyecanlandıran bir diğer projenin Bostancı Dudullu metro hattı projesi olduğunu belirten Başkan İmamoğlu bu projenin açılış tarihini ise 2022 yıl sonu olarak duyurdu. Proje tamamlandığı anda İstanbul'un sanayi bölgesi metro yolu ile denizle buluşturulmuş olacak.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri