İstanbul'da Bu İlçelerden Konut Alanlar Zarar Etti

Konut fiyat artışlarında yaşanan düşüş devam ediyor. Enflasyon rakamlarının gerisinden gelmeye devam eden konut fiyatları artışı yatırımcının emlak yatırımından çıkarak farklı kanallara doğru ilerlemesine neden oluyor. .

Konut fiyat artışlarında yaşanan düşüş devam ediyor. Enflasyon rakamlarının gerisinden gelmeye devam eden konut fiyatları artışı yatırımcının emlak yatırımından çıkarak farklı kanallara doğru ilerlemesine neden oluyor.

Türk inşaat sektörünün en güçlü olduğu ilimiz İstanbul'da da yaşanan düşüş kendisini her geçen gün biraz daha hissettiriyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları ile büyük bir hızla yenilenen İstanbul'da bazı ilçelerde yaşanan düşüş daha sınırlı yaşanırken bazı ilçelerinde ise konut fiyatları ciddi kayıplar yaşatacak kadar gerilemiş görünüyor. İstanbul'da reel olarak yıllık değişim rakamı yüzde 0,7 olarak açıklanan Beylikdüzü yatırımcısını üzen ilçeler arasında yer alıyor.

Fatih Konut Fiyatları İle Üzmeye Devam Ediyor

Konut fiyatlarının düştüğü ve konut yatırımcısını zarara uğrattığı bir diğer İstanbul ilçesi ise yüzde 2,9 yıllık değişim rakamı ile Fatih olarak öne çıkıyor. Şişli yüzde 3, Kadıköy yüzde 3,1 oranı ve Çekmeköy yüzde 3,2 oranı ile bu ilçeleri takip ediyor.

Adalar yüzde 3,9 oranı, Sultanbeyli yüzde 4,1 oranı, Sarıyer yüzde 4,1 oranı ile kaybettiren ilçeler sıralamasında kendisine yer buluyor. Başakşehir yüzde 4,5 oranı ve Zeytinburnu yüzde 5,4 oranı ile sıralanırken bu ilçelerde konut yatırımı yapan kişiler ne yazık ki kayıplar yaşadılar. Konut fiyatlarında yaşanan düşüşün konut satış rakamlarında yaşanan daralma ile yakından ilgisi bulunurken konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesi ve beklenen teşviklerin hayata geçirilmesi ile beraber tekrar artması bekleniyor.

Markalı Konut Projeleri Fiyatlar İçin Uygun Seçenekler Sunuyor

İstanbul konut projeleri ise yatırım için konut projesi arayan kişilere hala oldukça uygun seçenekler sunuyor. Özellikle de nakit alımlarda uygulanan peşin ödeme indirimi hemen hemen tüm konut projelerinde yer alırken taksitli alımlar için de faizsiz konut kredisi desteği seçeneği bulunuyor. Kaynak: emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri