Kamu Sosyal Tesislerinde 2020'de Uygulanacak Tesis Ücretleri Belli Oldu

Kamuya ait sosyal tesislerde 2020 yılında uygulanacak olan ücretler belli oldu. Resmi Gazete'de yer alan tebliğ ve 2020 yılı sosyal tesis kullanım ücretlerine ilişkin detaylar.

Kamuya ait sosyal tesislerde 2020 yılında uygulanacak olan ücretler belli oldu. Resmi Gazete'de yer alan tebliğ ve 2020 yılı sosyal tesis kullanım ücretlerine ilişkin detaylar.

Resmi Gazete'nin 18 Ocak tarihli sayısında kamu sosyal tesislerinin kullanıma dair ücretlendirmelerin yer aldığı Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ yayımlandı.



KAMU SOSYAL TESİS ÜCRETLERİ BELLİ OLDU



Kamu Sosyal Tesislerine İlşkin Tebliğ kapsamında; kamu idareleri, döner sermayeli kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu bankaları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufunda bulunan eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi ve benzeri sosyal ve destek amaçlı tesislerden dinlenme amacıyla veya diğer amaçlarla yararlanacaklardan alınacak yemek, konaklama ve diğer hizmet bedelleri belli oldu.



Bu çerçevede Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca belirlenen 2020 yılı ücretlerine ilişkin karar şu şekilde;



MİSAFİRHANE ÜCRETLERİ



2020 yılında misafirhaneler için kurum personellerinin konaklama bedeli kişi başı 13.00 TL olarak belirlendi. Bunun dışında kurum idarelerinin verilen hizmetin özelliği, maliyeti ve standardın üzerinde olması, odadaki yatak sayısı gibi etmenlere bağlı olarak daha yüksek konaklama ücreti belirleyebileceği de vurgulandı.



EĞİTİM DİNLENME TESİSLERİ



Resmi Gazete'de yer alan tebliğde; belirlenen özelliklerden on beş ve daha fazlasını taşıyan tesislerde kişi başına günlük 26,50 TL yemek ve 10,00 TL (1 Temmuz-15 Ağustos döneminde 13,00 TL) konaklama bedeli alınacağı bildirildi. Eğer belirlenen özelliklerin 12 ile 14 tanesini sağlayan kurumlar için ise kişi başına günlük 22,00 TL yemek ve 9,00 TL (1 Temmuz-15 Ağustos döneminde 12,00 TL) konaklama bedeli ödenecek. Söz konusu özelliklerden 12 tanesinden daha azı sağlanıyorsa kişi başına günlük 17,50 TL yemek ve 7,50 TL (1 Temmuz-15 Ağustos döneminde 12,00 TL) konaklama bedeli ödenecek.



Bunun dışında konaklanan konutta buzdolabı bulunanlarda günlük en az 4,50 TL, televizyon bulunanlarda günlük en az 4,50 TL ve klima bulunanlarda günlük en az 6,50 TL ek ücret alınır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri