Kat İrtifakı Kurulması Başvuruları Nereye, Nasıl ve Hangi Evraklarla Yapılır?

Kart irtifakı kurulması adına gerekli olan ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan belgelerin listesi.

Kart irtifakı kurulması adına gerekli olan ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan belgelerin listesi. Tapu tarafından açıklanan belgeler ve başvuru detayları.

Bilindiği üzere çok sayıda bina veya yapı için kat irtifakı talebi oluşturuluyor. Kat İrtifakı en kısa ve sadece tanımıyla bir yapının üzerine kat iznidir.



Peki kat irfitkası başvuruları nereye, nasıl ve hangi evraklar ile yapılıyor.



KAT İRTİFAKI BAŞVURULARINA DAİR BİLİNMESİ GEREKENLER



Öncelikle kat irfikası yapılabilmesi adına tapu siciline tescil yapılması gerekiyor. Bu işlem Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştiriliyor. Bunun için kurum tarafından hak sahiplerine yönelik bir senet düzenlenir.



Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nce bu konuya dair yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı.



"Üzerinde kat irtifakı kurulmuş ve yapı kullanma izin belgesi alınmış olan yapılarda;Kat irtifakına sahip ortak maliklerden birinin başvurusu veya yapı kullanma izin belgesinin yetkili idarece tapu idaresine gönderilmesi üzerine zorunlu deprem sigortası poliçesi dâhil hiçbir belge aranmaksızın kat mülkiyetine resen geçilmektedir."



KAT İRTİFAKI BAŞVURU EVRAKLARI NELER?



Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne başvuru yapacak vatandaşların derlemeleri gereken evrak listesi.



Başvuru evrakları; Kimlik belgesi (Taraflara varsa temsilcilerine ait) Fotoğraf (1'er adet) İşlemde temsil var ise temsil belgesi (Yetki belgesi, Vekâletname vb.) Mimari proje Vaziyet Planı Yönetim Planı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri