Konut Fiyatları AB'de Yüzde 10 Türkiye'de Yüzde 110 Arttı, Zam Rekoru Kırıldı

Tüm dünya büyük bir barınma krizi yaşarken Türkiye dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu.

Konut fiyatları ve ev kiralarında yaşanan artış tüm hızı ile devam ederken küresel piyasalara ilişkin verilerde gelmeye başladı. Türkiye yine dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olarak ilk sırada yer aldı. 

2022 yılının birinci çeyrek dönemini kapsayan Ocak ve Mart aylarına ilişkin verilerde AB üye ülkelerinde konut fiyatlarında yaşanan artış yüzde 10 olarak kayıtlara geçerken Türkiye'de aynı dönemde bir önceki çeyreğin aynı dönemine oranla konut fiyatlarında yaşanan artış yüzde 110 olarak kayıtlara geçti. 

KONUT FİYATLARINA ZAM REKORU YİNE TÜRKİYE'NİN! 

Pandemi döneminde başlayan konut fiyatlarındaki artışta küresel piyasalarda ki zam yağmurunda en hızlı artış Türkiye'de yaşanmıştı. Türkiye bu konuda yine birinciliği kimseye kaptırmadı. AB İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan resmi verilere göre dünya genelinde 2022 yılının birinci çeyrek döneminde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke Türkiye oldu. 

Türkiye'de söz konusu dönemde konut fiyatları yüzde 110 artış gösterirken ikinci sırada yer alan Çekya'da ise konut fiyatlarında yaşanan artış yüzde 25 olarak kayıtlara geçti. Konut fiyatlarında en az artış yaşanan ülke ise yüzde 1 artış yaşanan Kıbrıs oldu. Hollanda'da konut fiyatları aynı dönemde yüzde 19 ve büyük protestoların yaşandığı Almanya'da ise yüzde 12 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de yaşanan yükselişin büyük bir nedeni ise fırsatçılık olarak gösterilirken konut fiyatlarını düşürmek için hükümetin vereceği ucuz arsa duyurusu ise beklenmeye devam ediyor. 

Emlak Haberleri Haberleri