Konya Karaman Mersin Hızlı Tren Projesi İçin Soru Önergesi Verildi

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Konya Mersin Limanı Demiryolu hattı projesinin son durumu hakkında soru önergesi verdi. Detaylar haberimizde...

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Konya Mersin Limanı Demiryolu hattı projesinin son durumu hakkında soru önergesi verdi. Detaylar haberimizde...

Uzun süre geçmesine rağmen bir türlü tamamlanmayan Konya Karaman Mersin hızlı tren projesi bu yönü ile soru önergesine konu oldu.



Siyasi hayatına CHP Konya Milletvekili olarak devam eden Abdüllatif Şener konu hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'nın yanıtlaması için meclise soru önergesi verdi.



Konya Mersin Limanı Hızlı Tren Projesi Soru Önergesi



Konya Mersin Limanı demiryolu hattı projesi Başbakan Yardımcılığım dönemimde Yatırım Programına alınmış olup, bu proje tamamlandığında Konya'da ki tarımsal ve sanayi ürünleri düşük maliyetlerle uluslararası piyasalara taşınacak ve böylelikle nakliye maliyetlerinde önemli düşüşler sağlanacak, üreticilerimizin rekabet gücü artacaktır.



Bu bağlamda;




  1. Bu projenin bu güne kadar gecikmesinin sebepleri nelerdir?
  2. Söz konusu proje hangi aşamaya gelmiştir? Gerçekleşme oranı parasal ve fizik olarak nedir?
  3. Yüksek katma değerli bu projenin bitirilmesi için 2018 yılı bütçesine ne kadar ödenek konmuştur? Bu ödeneğin ne kadarı harcanmıştır, bu ödeneğe ne kadar ekleme yapılmış mıdır?
  4. Bu projenin tahmini bitirilme zamanı hangi tarihtir?


Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için TIKLAYINIZ



Twitter sayfamız için TIKLAYINIZ



Haber Kaynağı: Emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"


Emlak Haberleri Haberleri