Konya Karapınar Pınarbaşı ve Çetmi Mahalleleri İçin Kentsel Dönüşüm Acele Kamulaştırma Kararı Yayımlandı!

Konya kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Karapınar ilçesine bağlı olan Çetmi ve Pınarbaşı Mahalleleri sınırları içerisinde acele kamulaştırma kararları alındı.

Konya kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Karapınar ilçesine bağlı olan Çetmi ve Pınarbaşı Mahalleleri sınırları içerisinde acele kamulaştırma kararları alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan yeni kararname ile Konya Karapınar Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı kapsamı içerisine giren bazı yerler için acele kamulaştırma kararı verildi.



Konya İli, Karapınar İlçesi, Pınarbaşı ve Çetmi Mahalleleri Sınırları İçerisinde 21/10/2013 Tarihli ve 2013/5512 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile İlan Edilen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı Kapsamında Bulunan Bazı Taşınmazların Karapınar Belediye Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1165)



Konya İli, Karapınar İlçesi, Pınarbaşı ve Çetmi Mahalleleri Sınırları İçerisinde 21/10/2013 Tarihli ve 2013/5512 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile İlan Edilen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı Kapsamında Bulunan ve ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların, bölgedeki sağlıksız yapılaşmanın çözümüne yönelik projenin ivedilikle hayata geçirilmesi amacıyla Karapınar Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2492 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.





Konya Karapınar Pınarbaşı ve Çetmi Mahalleri Kentsel Dönüşüm Acele Kamulaştırma Kararı Alınan Yerlerin Ekli Listesi





Acele Kamulaştırma Nedir?



Mülkiyet hakkı Anayasa ile koruma altına alınan haklar arasında yer almakta olup sadece kamu yararı gerekçesi ile sınırlandırılmasına izin verilmektedir.



Kamulaştırma başlığı altında bu süreç yürütülmekte olup bazı durumlarda kamu yararına aciliyetin olması halinde sürecin kısaltılması ve hukuki işlemlerin sonlandırılmasını beklemeden kamulaştırmanın tamamlanabilmesi adına acele kamulaştırma yapılmaktadır.



Bu gibi işlemlerde sadece bilirkişi tarafından taşınmazın bedelinin tespit edilmesi işlemi yapılmakta, geriye kalan tüm işlemler ve süreçler kamulaştırma işleminin sonrasına ertelenmektedir.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri