Küçük Oturma Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Yükselen konut fiyatları evlerin metrekare ölçülerinin daha da küçülmesine neden olurken özellikle de oturma odaları giderek daralıyor, küçük oturma odası dekorasyonu daha da önem kazanıyor.

Yükselen konut fiyatları evlerin metrekare ölçülerinin daha da küçülmesine neden olurken özellikle de oturma odaları giderek daralıyor, küçük oturma odası dekorasyonu daha da önem kazanıyor.

Daha ucuza ev satabilmek için evlerin metrekareleri küçülürken özellikle de oturma odaları gittikçe küçülüyor.



Bu nedenle oturma odası dekorasyonu da büyük önem kazanıyor. Dekorasyon konusunda yapılan küçük dokunuşlarla odanızı çok daha ferah bir oturma alanına çevirebilirsiniz...



Mutlaka Küçük Hacimli Koltuk Takımları Tercih Edin!



Odanız küçükse dikkat etmeniz gereken en önemli nokta küçük eşyalar almak olmalıdır.



Özellikle de koltuk ve sırt bölümleri çok kalın olan oturma grupları ve köşe koltuklar yerine küçük boy koltuk takımları tercih edin. Bu sayede eşyalarınızın gereksiz yer işgal etmesini ve alanın daha da daralmasını engellemiş olursunuz.



Küçük Oturma Odası Perdeleri



Odanız küçükse dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli konuda cam ve perdelerdir. İmkanınız varsa odanızın camını fransız balkon olarak anılan büyük boydan pencereler yapmayı tercih edin.



Camın boydan olması odanın çok daha aydınlık ve ferah görünmesini sağlayacaktır. Buna ek olarak perdeleriniz de mümkünse düz tüller ve açık renkli fonlar arasından seçilmelidir. Kruvaze perde modelleri odanızın daha ferah görünmesini sağlayacak bir diğer ipucu olacaktır.



Oturma Odası Televizyon Ünitesi Modelleri Seçerken Dikkatli Olun



Bir diğer önemli noktada televizyon ünitesi seçimidir. Odanız küçük olduğu için yan tarafı kitaplık olan modeller yerine resimde de olduğu gibi üst kısmı dolaplı ve raflı olan modelleri tercih edin. Bu sayede duvarınızı kullanarak hem kitaplık alanı oluşturmuş olur hem de odanın alanını gereksiz yere küçültmemiş olursunuz.



Küçük Oda Dekorasyonu İçin Renk Seçimi Nasıl Olmalı?



Dar olan yaşam alanlarının tümünde renk seçimi soft e açık renkler arasından yapılmalıdır.



Açık renkler ortamı her zaman daha aydınlık ve ferah gösterecektir. Mobilyalarda da aynı tonlar kullanılırken oturma odası kırlent modelleri ile zıt renkler ile kontrast bir oturma alanı da oluşturulabilir.



Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri