Özelleştirme ihalelerinin sonuçları Resmi Gazete'de yayınlandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından bazı kamu hazinelerinin ihale yoluyla özelleştirildiğine dair kararlar Resmi Gazete’de yayınlandı. Özelleştirme ihalelerinin sonuçları bu yolla kamuoyuna ilan edildi.

Türkiye’de kamuya ait olan taşınmazların özelleştirme yoluyla satışlarının gerçekleştirilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce Özelleştirme İdaresi Başkanlığına yetki verilmişti. Bu yetkiyi kullanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirme ihaleleri yapılmış ve ilgili taşınmazlar için teklifler alınmıştı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yapmış olduğu bu ihalelerin sonuçları Resmi Gazete’de yayımlanarak kamuoyuna duyuruldu.

ÖZELLEŞTİRME İHALELLERİ SONUÇLANDI!

Yayınlanan karara göre mülkiyeti Hazine adına kayıtlı olan İstanbul Çatalca’daki 4.494 metrekarelik taşınmazın 14 Milyon 350 bin TL karşılığında satıldığı bildirildi. Kararda bu arazinin kime satılacağı da yer aldı.

Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait olan Bursa Mustafakemalpaşa’daki 31.793 metrekarelik taşınmazın 13 Milyon 900 Bin TL bedelle Çelikel Yapı Ticaret Limited Şirketi’ne satılmasına karar verildiği belirtildi.

İstanbul Çatalca’da mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan 1.849 metrekarelik taşınmaz 6 Milyon 720 Bin TL karşılığında özelleştirdi.

Bir başka özelleştirme ihalesinde ise Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı olan Erzurum Pasinler’deki 35.888 metrekarelik taşınmaz 6 Milyon 650 Bin TL karşılığında özelleştirildi. Bu taşınmazı Sınırlı Sorumlu Erzurum Pancar Ekicileri Kooperatifi satın aldı.

Ankara Gölbaşı’nda Sümer Holding’e ait olan taşınmaz için de özelleştirme ihalesi sonuçlandı. 1.000 metrekarelik taşınmazın 2 Milyon 920 Bin TL fiyat veren ALC Group İnşaat’a satılmasına karar verildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan ihaleler sonucunda mersin Tarsus’ta bulunan 632 metrekarelik taşınmazın üzerinde bulunan dükkanlar sırasıyla 99 Bin TL’ye, 100 Bin TL’ye, 100.500 TL’ye, 102.500 TL’ye aynı kişiye satıldı.

Son olarak mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait olan Denizli Çivril’deki 16.078 metrekarelik taşınmaz ve üzerindeki yapıların 880 Bin TL’ye özelleştirildiği bildirildi.

Emlak Haberleri Haberleri