Salon Dekorasyonunda Nelere Dikkat Edilir?

Salon dekorasyonu misafirlerimizi iyi şekilde ağırlamanız, keyifli ve güzel vakit geçirebilmemiz için son derece önemli bir konudur.

Salon dekorasyonu misafirlerimizi iyi şekilde ağırlamanız, keyifli ve güzel vakit geçirebilmemiz için son derece önemli bir konudur.

Kişinin isteğine ve zevkine göre yapılan salon dekorasyonunda konfor ve şıklık herkesin tercih ettiği noktalardır. Fakat yapılan bazı hatalar yüzünden salonlarda istenilen konfora kavuşmakta sorun yaşanmaktadır.



Yanlış renk ve mobilya seçimleri, aydınlatmada yapılan hatalar salonu huzursuz bir ortama dönüştürebilmektedir. Salon dekorasyonu için fikirler aşağıda yer almaktadır.



Salon Dekorasyonunda Yapılan Hatalar Nelerdir?



Salon dekorasyonunda yapılan en büyük hatalardan biri kullanıcının istediği tarzı kafasında net olarak belirleyememesidir. Bu sebeple öncelikle salonda oluşturulması istenen tema kesinleştirilmelidir. Klasik, modern veya nostaljik bir salon mu olduğuna karar verilince salon dekorasyonunda ilk adım atılmış olacaktır. Tema belirlendikten sonra salonun büyüklüğüne uygun mobilyalar seçilmelidir ve mobilyalar alandan en doğru faydalanacak şekilde konumlandırılmalıdır. Salon dekorasyonu için ipuçları nelerdir sorusuna cevap bu olabilir.



Peki, salon dekorasyonunda hangi renkler kullanılmalı dersek; salon dekorasyonunda yapılan yanlış renk tercihleri salonda kötü bir hava yaratacaktır. Sade, ferah ve şık bir salon için seçilen renklerle mobilyalarla uyumlu olması gerekmektedir. Renk seçimi yaparken de perde, aksesuar, yemek masası ve televizyon ünitesi gibi salonda kullanılacak bütün ürünler göz önünde bulundurulmalıdır. Doğru salon dekorasyonu nasıl yapılır sorusuna cevabı yazımızda bulabilirsiniz.



Salon Dekorasyonu İçin Öneriler!



Aydınlatmada yapılan hatalar da güzel döşenmiş bir salonun bütün etkisini kaybetmesine sebep olmaktadır. Güzel bir salon için özellikle beyaz ışık kesinlikle tercih edilmemelidir.



Aydınlatmada daha fazla seçenek kullanmak salona ilginç bir hava katabilir. Bunlar salon dekorasyon örnekleri olabilir.



Salon dekorasyonunda dikkat edilmeyen bir hata da eşyaların nasıl koyulduğudur. Televizyon, yemek masası, büfe gibi eşyaların yanlış yerleştirilmesi salonda büyük sorunlara yol açmaktadır. Mesela; televizyon, oturma grubuna en uygun şekilde duvara yerleştirilebilir. Yemek masası ise salonun mutfağa yakın olan kısmına fakat fazla duvar dibinde olmayacak şekilde koyulabilir.



Genel olarak baktığımızda salon dekorasyonunda istediğiniz zevki yansıtabilmek son derece önemlidir. Ancak o zaman nasıl harika bir salona sahip olurum sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ortak kullanımlı olan salonlarda konforlu bir ortam yaratabilmek için işinde uzman firmalardan yardım almak en doğru tercih olacaktır. Kaliteli, işinde uzman firmaları tercih etmek hayali kurulan salonları kazandıracaktır.



Salon evin en önemli odalarından biridir. Evin diğer odaları misafirler tarafından görülmez fakat salon herkes tarafından ziyaret edilir. Salon dekorasyonu öneminin yanı sıra salonda rahatlık da büyük önem taşımaktadır.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri