Son Dakika Kanal İstanbul Açıklaması Geldi!

Türkiye'nin büyük bir merakla beklediği Kanal İstanbul projesi için son dakika açıklaması geldi.

Türkiye'nin büyük bir merakla beklediği Kanal İstanbul projesi için son dakika açıklaması geldi.

Düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenlerinde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kanal İstanbul projesi hakkında açıklamalarda bulundu.



İstanbul'un şehrin ortasından deniz geçen tek şehir olduğunu hatırlatan Uysal "Sayın Cumhurbaşkanımıza Kanal İstanbul projesi için teşekkür ediyorum. Bu proje hayata geçtiği zaman ticaret gemileri Kanal İstanbul'u kullanacak ve biz de İstanbul Boğazı’ndan çok daha fazla istifade edebileceğiz” diyerek projenin önemine vurgu yaptı.



Türkiye Denizlerden Daha Fazla İstifade Etmeli



Başkan Mevlüt Uysal “Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkeyiz. Hele hele İstanbul dünyanın ortasından deniz geçen tek şehir olma özelliğine sahip. Geçmişimize baktığımız zaman atalarımız denizlerden çok fazla istifade etmiş.



Ama o zamana göre bizim çok eksiğimiz var. Bundan sonraki süreçte inşallah denizlerimizden maksimum istifade etme adına gerekli adımları atıp yeni yatırımlar yapacağız. Bu konuda hepimizin üzerine ciddi görevler düşüyor” diyerek deniz ekonomisi konusunda Türkiye'nin kendisini geliştirmesi gerektiğini söyledi.



Kanal İstanbul Projesi hakkında da açıklamalarda bulunan “İstanbul Boğazı’ndan biz İstanbulluların daha fazla istifade edebilmeleri adına Kanal İstanbul yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza Kanal İstanbul projesi için teşekkür ediyorum.



Bu proje hayata geçtiği zaman ticaret gemileri Kanal İstanbul’u kullanacak ve biz de İstanbul Boğazı’ndan çok daha fazla istifade edebileceğiz. Bu proje inşallah bir an önce başlar. Kanal İstanbul projesi bitirildiğinde İstanbul’da iki boğaz olacak. O iki boğazdan bir tanesi uluslararası ticaret gemilerine, diğeri de İstanbullular olarak bizim istifademize sunulacak.” dedi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri