SPK Onay Verdi! Pasifik GYO Halka Arz Oluyor

Sermaye Piyasası Kurulu SPK beklenen izni verdi, Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın hisselerinin halka arz edilmesine onay verdi. İşte kararın detayları...

Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı GYO için beklenen karar çıktı. Sermaye Piyasası Kurulu SPK tarafından alınan karar kapsamında Pasifik GYO'nun sarmaye rakamının 67,5 milyon lira artırılarak 267,5 milyon liraya yükseltilmesi ile beraber 67,5 milyon hisse senedinin hisse başına 16,38 lira tutarla halka arz edilecek.

PASİFİK İNŞAAT HALKA ARZ EDİLİYOR!

SPK tarafından yayımlanan haftalık bültende yer alan bilgilere göre Pasifik İnşaat sermaye artırımı ve ek talep gelmesi halinde ortak satışı yöntemiyle halka arz edilecek. Alınan karar kapsamında şirketin sermayesi 67,5 milyon TL arttırılacak. Böylelikle 267,5 milyon liraya ulaşacak olan sermaye hisse başı 16,38 TL bedelle 67,5 milyon hisse senedi olarak halka arz edilecek.

Yapılan açıklamada ek talep halinde Fatih Erdoğan, Mehmet Erdoğan ve Abdulkerim Fırat'a ait 13,5 milyon hissenin de satışına izin verilecek.

PASİFİK İNŞAAT SAHİBİ KİM?

Pasifik İnşaat 2008 senesinde Ankara'da kurulmuştur. Next Level Ankara, Next Level Loft, Next Level Çayyolu gibi konut projelerini tamamlayarak teslim ederek ardından Türkiye’nin tek parselde en büyük karma yaşam projesi Merkez Ankara konut projesinin inşaatına başlamıştır.

Dikmen Vadisi’nde Next Level Yıldız Projesi ve İstanbul’un hem yaşam hem ticaret merkezi olan Levent bölgesinde İstanbul projesine hazırlanan Pasifik İnşaat gayrimenkul sektörünün yanı sıra lojistik, teknoloji, sanayi ve imalat sektöründe hizmet vermektedir. Şirketin yönetim kurulu başkanı Fatih Erdoğan, Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Abdülkerim Fırat, Yönetim Kurulu Üyesi ise Mehmet Erdoğan'dır.

Emlak Haberleri Haberleri