Tapuda Sahtecilik Operasyonu: Emniyet ve Tapudan İsimler de Var!

İstanbul'da tapuda sahte belge düzenleyerek vurgun yapmak isteyen, aralarında emniyet ile tapu müdür yardımcılarının aralarında bulunduğu çete çökertildi.

Tapuda sahtecilik olayları günden güne artarak devam ediyor. İstanbul'da sahte vekaletnameyle dolandırıcılık yapılmasına ilişkin başlatılan soruşturmada, emniyet müdür yardımcısından tapu müdür yardımcılarına kadar 15 şüpheli gözaltına alındı.

MÜDÜR YARDIMCILARININ '' SAHTE VEKALET '' OYUNU!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütü Suçlar Bürosu tarafından ''Nitelikli Dolandırıcılık'' ve ''Resmi Belgede Sahtecilik'' suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, emniyet ekiplerinin yakın takibi, sahte vekaletname ile tapuda dolandırıcılık yapmaya yeltenen 15 şüpheliyi suç üstü yakalattı.

Sahte vekaletname düzenleyen 15 kişinin arasında emniyet müdür yardımcısı, tapu müdür yardımcısı ve noter çalışanları da bulunuyor. Vurgun yapmaya hazırlanan 15 kişilik grup 4 ilde gerçekleştirilen operasyon ile yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin ifadelerinden ve dijital eşyalarında yapılan incelemeler ile 15 kişinin daha olayla bağlantılı olduğu anlaşıldı.

Öte yandan Tapu Kadastro Müdürlüklerinde başlayan yeni sistem ile evrakta sahteciliğin önüne geçilmesi için işlemlerin elektronik ortamda yapılıyordu. Dolandırıcıların sahte evrak düzenleyerek bir başkasının adına işlem yapmasının önüne geçilmesini hedefliyordu.

Emlak Haberleri Haberleri