TESK Kira Stopajı İçin Kaldırılsın Talebinde Bulundu!

İşyeri kirası ödeyen kişi, kurum ve esnaf için büyük yük haline gelen stopaj için TESK Başkanı Bendevi Palandöken kaldırılması yönünde talepte bulundu.

İşyeri kirası ödeyen kişi, kurum ve esnaf için büyük yük haline gelen stopaj için TESK Başkanı Bendevi Palandöken kaldırılması yönünde talepte bulundu.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken yazılı olarak yapmış olduğu açıklama ile stopaj vergisi kaldırılsın talebinde bulundu.



Stopaj hakkında verginin vergisi eleştirisinde bulunan Bendevi Palandöken bu verginin tamamen kaldırılmasını, kaldırılmıyorsa dahi yüzde 5 seviyesine çekilmesini talep etti.



Stopaj Vergisi Kaldırılacak Mı?



İşyeri kirası ödeyen kişi, kurum ve esnafı ilgilendiren stopaj vergisi hakkında açıklamada bulunan Bendevi Palandöken "Mülk sahibinin ödemesi gereken vergiyi esnafımız ödüyor ve bu da haksız bir düzen oluşturarak esnafımızın kazancından götürüyor.



Kira geliri 30 bin TL’yi aşan kira gelirlerinde iş yeri sahipleri beyanname veriyor fakat vergi ödemeyerek vergi iadesi alıyor. Ama esnafımız bunu zarar etse dahi ödemek zorunda. Finansal sorunlar, kiralar, sigorta primi derken birçok kalemde ödemesi olan esnafımızın üzerinden stopaj yükü kaldırılmalı.



Bu esnafımıza bir ayrıcalık değil, hakkını teslim etmek demektir. Stopajın ne kadar haksız bir uygulama olduğunu, çiftçiye verilen tarımsal desteklerden bile yüzde 4 oranında stopaj kesilmesinden anlayabiliriz. Yani stopaj ödeyen hiçbir kesim bu durumdan memnun değil" dedi.



Esnaf Ödemekte Zorlanıyor



Son dönemde ekonomik kriz nedeni ile günlük cirosu eriyen esnaf stopaj ödemesi yapmakta zorlanırken bu verginin tamamen kaldırılması ya da yüzde 20 seviyesinden en azından yüzde 5 seviyesine çekilmesi talep ediliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri