Vakıfbank konut kredisi faizlerini düşürdü! Kentsel dönüşüme tam destek!

Türkiye’de bir çok atıl yapının yıkılması için kentsel dönüşüm projeleri yapılıyor. Kentsel dönüşüme kamu bankalarından Vakıfbank tarafından da destek geldi.

Türkiye’de bir çok atıl yapının yıkılması için kentsel dönüşüm projeleri yapılıyor. Kentsel dönüşüme kamu bankalarından Vakıfbank tarafından da destek geldi.

Türkiye’de bulunan bir çok yıkılmak üzere olan ya da yanlış üretilen konutlar kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa ediliyor. Kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşların destek olması için devlette çeşitli destek fırsatları sunuyor.



Daha çok yaşanabilir şehirlerin oluşması için gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri kapsamında devlet vatandaşlara kira desteği ya da konut kredisi faiz desteği sunuyor. Kentsel dönüşüm konut kredisi faiz desteği almak isteyen vatandaşlara yüzde 0.41’e kadar destek sağlanıyor.



VAKIFBANK KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT KREDİSİ ORANINI DÜŞÜRDÜ



Merkez Bankası faiz indirimi sonrasında harekete geçen kamu bankalarının konut kredisi faiz indirimi sonrasında kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri de düştü. VakıfBank kentsel dönüşüm için konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1.08’e kadar indirdi.



VakıfBank Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü dahilinde Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi Faizleri 120 ay vadeye kadar yüzde 1.49 konut kredisi faiz oranı uyguluyor. Bu orana ek olarak devlet tarafından A sınıfı verimliliğe sahip konutlara yüzde 0.41, B sınıfı verimliliğe sahip konutlara yüzde 0.37, standart konutlara da yüzde 0.33 oranında destek veriliyor.



Devlet desteği dahil kentsel dönüşüm konut kredisi faiz oranları A sınıfı verimli konutlar için yüzde 1.38, B sınıfı verimliliğe sahip konutlar için yüzde 1.42, standart konutlar için ise yüzde 1.46 oluyor.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT KREDİSİ HESAPLAMA



Devlet desteği ile beraber A sınıfı verimliliğe sahip konut için VakıfBank Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü kapsamında 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin 5 yıl vadede taksitleri yaklaşık 2.270 TL, 120 ay vadede taksitleri 1.490 TL oluyor. 120 ay vadeli kredinin geri ödemesi ise 179.000 TL’ye denk geliyor.



İnstagram Hesabımız için TIKLAYIN



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri