Yan Bina İşgal Davası Açtı, Komşu Binanın Tüm Balkonları Yıkıldı!

İstanbul'da yaşanan ilginç dava sonucunda yan arsa sahibinin şikayeti üzerine arsaya komşu olan binada yer alan tüm balkonlar yıkıldı.

İstanbul'da yaşanan ilginç dava sonucunda yan arsa sahibinin şikayeti üzerine arsaya komşu olan binada yer alan tüm balkonlar yıkıldı.

Balkonları yıkılan binada oturan ev sahipleri ve kiracılar büyük şok yaşarken mağdur olan kişiler göz yaşları içerisinde sorunun çözülmesini istediler. İlginç olay İstanbul'da yaşandı. İşin tuhaf olan kısmı ise balkon yıkım işlemlerinin ev sahiplerinin ya da kiracıların haberi olmadan ve onlar evdeyken aniden yapılması oldu.



İstanbul Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerinde yer alan apartman dairesinde yaşanan olayda ev sahiplerinin kiracılara haber vermediği iddia edilirken mağdur olan kişiler göz yaşları içerisinde yaşadıkları soruna çözüm bulunmasını istediler. Binada kalan kişilerin büyük bir bölümü evi balkonu için kiraladıklarını söyleyerek mağdur olduklarını dile getirirken oturdukları dairede kiracı olarak kalan kişiler ise taşınma hazırlıklarına başladı.



Yan Arsanın İşgali Nedeni İle Yıkım Kararı Alındı



İstanbul'da çok sayıda bina arasında yaşanan sorunlardan biride arsa işgali olarak öne çıkıyor. Binalar yapılırken kendi sınırlarının dışına çıkarak yanında yer alan arsadan da pay aldığı için işgaliyet davası açılıyor. Bu tip davalarda işgalin var olduğu kesinlik kazanırsa taraflar arasında ya bu işgal nedeni ile uzlaşma sağlanıyor ya da söz konusu bölüm yıkılıyro. Ancak bu tip durumlarda genelede taraflar uzlaşmaya giderek parasal bir anlaşma yaparak yıkım işlemine gerek kalmadan sorunu çözüyor.


Emlak Haberleri Haberleri