Yeni Konut Kredisi Destek Kampanyası Mı Geliyor? Müteahhitlerden Faiz İndirimi Çağrısı Geldi

İnşaat sektöründe yeni destek kredisi talepleri gündeme taşınmaya devam ediyor. Konut fiyatlarında yaşanan yükselişe dikkat çeken müteahhitler yeni konut üretiminin artması için kredi indirimi istedi.

Konut fiyatlarında yaşanan hızlı yükseliş devam ederken müteahhitler konut fiyatlarının düşmesi için yeni konut üretiminin desteklenmesi gerektiğini belirterek bunun için de faiz indirimi yapılması gerektiğini söyledi. Konu hakkında açıklama yapan Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman son dönemde inşaat maliyetlerinde yaşanan hızlı yükselişe dikkat çekti.

İnşaat sektörünün 250 alt iş kolunu besleyen Türk ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında yer aldığını belirten Kahraman müteahhitlerin özellikle de son 2 senedir büyük bir hızla yükselen ve yüzde 100'ü aşan demir, çimento fiyatlarına gelen zamlar nedeni ile zorlu bir dönemden geçtiğini dile getirdi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DESTEKLENMESİ İÇİN MUTLAKA FAİZ İNDİRİMİ YAPILMALI!

Konut fiyatları ve kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükselişleri değerlendiren Kahraman demir ve çimento fiyatlarına yapılan fahiş zamları hatırlaratark "Bu nedenle konunun önemine dikkat çekmek ve kamuoyunu bilinçlendirmek için gerçekleştirdiğimiz boykot kararıyla önemli bir farkındalık sağladık. Bundan sonra sektörün önünün açılması için hükümetimizin fahiş fiyat artışlarıyla ilgili başlattığı takip sürecini ve önleyici tüm tedbirleri destekliyoruz.

Devletin bankalar aracılığıyla sağlayacağı düşük faizli konut kredileri, inşaat malzemelerindeki fiyat indirimi gibi etkenler kentsel dönüşüm ve yeni inşaat projelerini de canlandıracaktır. Vatandaşlarımızın daha uygun fiyatlarla ev sahibi olmasının da önünü açacaktır” diyerek konut fiyatlarının düşmesi için faiz indirimi yapılması gerektiğini söyledi.

PAHALI DEMEDEN EV ALIN, BİR DAHA BU FİYATA EV BULAMAYAKSINIZ!

Pek çok kişi yüksek olan konut fiyatları nedeni ile ev almayı ertelerken Kahraman "Belirsizlik nedeniyle inşaat firmaları yeni proje yapmak için harekete geçmedi. İnsanlar şu anda fiyatlar pahalı demeden konut alsınlar; çünkü bu fiyatları da bir daha bulamayacaklar" diyerek konutun yeniden güvenilir yatırım aracı haline geldiğini söyledi.

İnşaat sektöründe maliyetler nedeni ile işlerin durma noktasına geldiğini belirten müteahhitler, yüksek maliyetler nedeniyle pek çok mütehhadin projesini askıya aldığını, yeni projelerin lansman ve temel atma tarihlerinin de ertelendiğini belirterek konut krizinin büyüyebileceğini dile getirdiler. Yeni konut üretimi şu anda yaşanan yoğun talebi karşılamadığı için hem konut fiyatları hem de kiralık ev fiyatları büyük bir hızla yükselişe geçmişti.

Emlak Haberleri Haberleri