Yeni Rant İddiası: 11 İlde 126 Alan İçin Yayla Alanı Olmaktan Çıkarma Kararı Alındı!

4 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Ekli Listede Adları Belirtilen Bazı Alanların “Yayla Alanı” Olarak İlan Edilmelerine İlişkin Aynı Listede Tarih ve Sayıları Yazılı Bakanlar Kurulu Kararlarında Yer Alan Hükümlerin Yürürlükten Kaldırılması Hakkında Karar yayımlanarak yürürlüğe girdi.

4 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Ekli Listede Adları Belirtilen Bazı Alanların “Yayla Alanı” Olarak İlan Edilmelerine İlişkin Aynı Listede Tarih ve Sayıları Yazılı Bakanlar Kurulu Kararlarında Yer Alan Hükümlerin Yürürlükten Kaldırılması Hakkında Karar yayımlanarak yürürlüğe girdi. Alınan karar kapsamında 11 ilde yer alan 126 alan için verilen yayla alanı kararı kaldırılmış oldu. Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan Ekli Listede Adları Belirtilen Bazı Alanların “Yayla Alanı” Olarak İlan Edilmelerine İlişkin Aynı Listede Tarih ve Sayıları Yazılı Bakanlar Kurulu Kararlarında Yer Alan Hükümlerin Yürürlükten Kaldırılması Hakkında Karar yürürlüğe girdi.



Yürürlüğe giren karar kapsamında daha önce Bakanlar Kurulu kararı ile yayla alanı olarak ilan edilen bazı yerler için bu karar kaldırılmış oldu.



YAYLA ALANI KARARININ KALDIRILMASI RANT TARTIŞMALARINI BERABERİNDE GETİRDİ!



Adana, Artvin, Bolu, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Kahramanmaraş, Kastamonu, Konya, Kütahya ve Trabzon illerinin arasında yer alan çok sayıdaki yayla alanı kararı ilan edilen bölge hakkında bu karar kaldırıldı.



Açıklanan kararda “Ekli listede adları belirtilen alanların ‘yayla alanı’ olarak ilan edilmelerine ilişkin aynı listede tarih ve sayıları yazılı Bakanlar Kurulu kararlarında yer alan hükümlerin yürürlükten kaldırılmasına, 6831 sayılı Orman Kanununun 17’nci maddesi gereğinde karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.





Konu hakkında değerlendirmede bulunan Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş alınan kararın bugüne kadar bu alanda alınan en büyük alana sahip olan karar olduğuna dikkat çekerek “Ülke gündemi farklıyken ses çıkmaz anlayışıyla rant için atılmış büyük bir adım” diyerek kararı eleştirdi.



Bir diğer eleştiri de TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör'den geldi. Güngör alınan kararın rant için alındığını iddia ederek toplam büyüklüğü 14 milyon metrekareyi aşan yayla alanlarının inşaat ve turizm projeleri için inşaata açılacağı eleştirisinde bulundu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri