Ziraat Bankası'ndan 150 Bin TL Altı Fiyatlarla Satılık Yatırımlık Konutlar!

Ziraat Bankası uygun fiyata konut satışına hız kesmeden devam ediyor. 150 Bin TL altı fiyatlarla konut satışı yapan Ziraat Bankası emlak piyasasında bulunamayacak fiyatlarla ev sahibi yapıyor.

Türkiye'de konut satın almak yüksek fiyatları göze almayı gerektiriyor. İnsanlar ev sahibi olabilmek için emlak piyasasında araştırma yaptıklarında ikinci el konutların bile en uygununun 1 Milyon TL sınırına dayandığını görüyorlar. Bu fiyatlarla ev satın almak imkansız bir hale geldi. Maaşlı bir çalışanın toplu parası yoksa 1 Milyon TL tutarındaki borcun altına girmesinin imkanı yok. Bundan dolayı da ucuz ev arayışları hız kazandı. İnsanlar çok umutlu olmasalar da yine de ucuz ev arayışlına giriyorlar.

ZİRAAT BANKASI UCUZ EV SATIYOR

Son yıllarda Türkiye'de konut satışlarında ayrı bir sektör haline gelen bir sistem var. Bankaların satışa çıkarmış oldukları konutlar vatandaşlara ucuz konut imkanı sağlıyor. Bankalar mülkiyeti kendilerine ait olan konutları satışa çıkararak ucuz fiyatla ev satışı gerçekleştiriyorlar. Ancak fiyatların düşük olması insanları şüphelendirmiyor değil. Esasında düşük fiyatın makul bir gerekçesi var.

Bankalar müşterilerine özellikle konut kredisi kullandırdıklarında teminat olarak konut ipoteği istiyorlar. Bu konutlar kredi borcunun ödenmemesi durumunda bankaların mülkiyetlerine geçiyor. Ancak bunun karşılığında bankanın zarar hanesine kredi zararı yazılıyor. Bunu telefi etmek ise konutun satışı ile mümkün oluyor. Kredi zararı bir kenarda beklerken konut satışı için aylarca beklemeyi ekonomik bulmayan bankalar ucuz fiyatla bu evleri satışa çıkarıyorlar. Bu da ev sahibi olmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat oluyor.

Ziraat Bankası ucuz fiyatla ev satışı yapan bankalar arasında başı tutuyor. Bankanın yayınladığı gayrimenkul satış ilanlarında her bütçe için bir konut mutlaka bulunuyor. Bütçesine göre planlamasını yapan vatandaşlar Ziraat Bankası tarafından satışa çıkarılan konutlar için teklif veriyorlar.

150 BİN TL ALTI FİYATLARLA SATILIK KONUTLAR

Ziraat Bankası tarafından yayınlanan konut satış ilanına göre Ankara'nın Polatlı ilçesinde 67 metrekare büyüklüğündeki konut 150 Bin TL'ye, Giresun'un Bulancak ilçesinde 75 metrekare büyüklüğündeki konut 140 Bin TL'ye satışa çıkarıldı.

Ziraat Bankası Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 145 metrekare apartman dairesini 130 Bin TL'ye, Erzurum'un Horasan ilçesinde 140 metrekare konutu 144 Bin TL'Ye satışa çıkardığını duyurdu.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri