10 Bin TL peşinata ev müjdesi! TOKİ faizsiz kredili konut satışına devam ediyor

Devlet kurumu TOKİ, yeterli birikimi olanlara yepyeni 3+1 ve 2+1 daireler veriyor. TOKİ faizsiz konut kredisi kampanyasını duyurdu…

Son dönemde döviz kurlarının ve enflasyonun hızlı bir şekilde yükselmesi, konut fiyatlarında da hızlı artışı beraberinde getirdi. İnşaat maliyetlerinin arttığı bu dönemde yeni konut arzında azalma olması, vatandaşları barınma krizi korkusuyla konut talebine yöneltti. Bu dönemde konut ve kira fiyatları hızla artarken, vatandaşlar kendi bütçesine göre en iyi koşullarda 3+1 ve 2+1 konut arayışına girdi.

Türkiye genelinde milyonlarca düşük ve orta gelirli vatandaşı ev sahibi yapan TOKİ yine tüm dikkatleri üzerine çekti. TOKİ’nin çeşitli illerde hayata geçirdiği toplu konut projeleri ile uygun fiyatlı ve esnek ödeme seçenekli konut satışına yoğun talep başladı. Vatandaşlar TOKİ’den faizsiz kredi kampanyası ile ev sahibi olma fırsatını değerlendirmek istiyor. Kurumdan yapılan son açıklamada yeni konut satışlarında faizsiz kredi hizmeti sunulacağı belirtildi.

TOKİ Faizsiz Konut Kredisi Kampanyası

TOKİ tarafından yapılan açıklamalar neticesinde yurdun dört bir yanında hayata geçen toplu konut projelerinde 3+1 ve 2+1 daireler için faizsiz konut kredisi sunulacak. Buna karşın TOKİ’nin sattığı dairelerden birine sahip olmak için faizsiz kredi fırsatlarından yararlanmak için bazı şartlar öne sürülüyor. TOKİ’nin yeni daire satışında konut kredisi hizmetinde üst limit 241 bin TL olarak belirlendi. TOKİ konut kredisinde azami vade sayısı ise 240 ay olarak açıklandı.

TOKİ’den Ev Sahibi Olmak İçin Gerekenler

TOKİ kuralarına katılım sağlamak ve kura sonucunda kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlar için bazı koşullar öne sürülüyor. TOKİ resmi sosyal medya hesaplarından yapılan son duyuruda kuraya katılmak isteyen vatandaşlarda aranan şartlar açıklandı. Bu kapsamda T.C. vatandaşı olmak, 25 yaşın altında olmamak ve hane halkı toplam net gelirinin 6 bin 500 TL’yi geçmemesi gibi şartlara dikkat ediliyor. Üzerine kayıtlı herhangi bir gayrimenkulü bulunmayan vatandaşlar TOKİ’nin toplu konut projeleri için kuraya katılım sağlayabiliyor.

Finans Haberleri